Megnyílt a Kiskunhalasi Család és KarrierPONT
Közélet

Megnyílt a Kiskunhalasi Család és KarrierPONT

A belvárosi vendéglő teraszán gyűltek össze az országos programban résztvevő szakemberek. Nők a családban és a munkahelyen pályázat keretében 2018 év végéig 71 Család és KarrierPONT nyílik meg Magyarország területén, a Közép-magyarországi Régió kivételével. A kecskeméti, kalocsai és bajai Karrierpontok után most már Kiskunhalason is jelentkezhetnek az érintett hölgyek a programra.

Család és KarrierPONT célja a megye déli részén élő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és a rugalmas foglalkoztatás megismertetése, elterjesztése, továbbá a vállalkozások lehetőségeinek növelése a cégek és munkavállalók igényeinek összehangolásával, mondta el a megnyitón Gaál József a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Puskás Hajnalka szakmai vezető elmondta, ösztönözik a női vállalkozások megalakulását, információt cserélnek a helyi munkáltatókkal, annak érdekében, hogy ők is megismerjék a családbarát foglalkoztatási formákat és lehetőségeket. A Kiskunhalasi Család és KarrierPONT a Kereskedelmi és Iparkamara Szilády Áron utca utca 31 szám alatt található, ide várják azokat a célcsoportba tartozó aktív korú nőket, akik a munka és a család összeegyeztethetőségét szeretnék a személyes életükben megvalósítani, és erre jó megoldást látnak az atipikus foglalkoztatásban.