Megszépült környezet várta a bibósokat
Közélet

Megszépült környezet várta a bibósokat

Nagy volumenű felújítás zajlott a nyár folyamán a Bibó István Gimnáziumban. Az intézmény több területén is látványos fejlesztések valósultak meg, összesen több mint 114 millió forint értékben.

A napokban Csorba Imre igazgató vezette körbe munkatársunkat az épület felújított részein.

- A leglátványosabb fejlesztésekre a sportcsarnokban került sor. Kicseréltettük a tetőrészt, hiszen az utóbbi időkben komoly beázásokat eredményeztek a nagyobb esők. A parketta is újra lett csiszolva, le lett lakkozva. A csarnokban lévő padok teljesen újak lettek. Az északi bejáratnál lévő vizesblokkot kicseréltük, és egy mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdót is létesítettünk ott - mondta el az intézményvezető.

Az iskolai könyvtárban egy új, modern eszközökkel felszerelt előadót alakítanak ki a közeljövőben, de a fizikaoktatás színvonala is tovább emelkedik a Bibóban, hisz jópár eszköz érkezett a napokban a különféle kísérletekhez. Nem csak az épületen belül vannak újdonságok, az udvaron is változások történtek a nyáron.

- Újabb és újabb sportolási lehetőséget kívánunk nyújtani a bibós diákoknak. Éppen ezért kialakítottunk egy hatvanméteres, gumírozott felülettel ellátott futópályát, egy súlylökőpályát és egy távolugró gödröt is. E mellett az udvaron lesz egy fedett kerékpártároló, aminek az alapjai már készen vannak, hamarosan megérkeznek hozzá a fedett kis épületek is – árulta el Csorba Imre.