Megújult a Dékáni Sportcsarnok is (galériával)
Közélet

Megújult a Dékáni Sportcsarnok is (galériával)

Az elmúlt időszakban jelentős, több tízmillió forintos beruházással újult meg a Dékáni Sportcsarnok. A Kossuth utcai létesítmény új világítást, fűtési rendszert, festést kapott, az ünnepélyes avatóra csütörtökön délelőtt került sor. A rendezvény megmutatta, hogy mennyiféle sportág űzésére alkalmas a csarnok.

A Magyar Kézilabda Szövetség tornaterem-felújítási programjának, valamint a halasi önkormányzat anyagi áldozatának köszönhetően megújult, megszépült a Dékáni Sportcsarnok. A több mint három évtizedes létesítményre ráfért már a koszerűsítés, amelynek során fűtés- és világítástechnika modernizálás, festés is történt a csarmokban, amely a jövőben méltó helyszíne lehet különböző rendezvényeknek. A csütörtök délelőtti avató műsora is azt jelképezte, hogy sokféle sportágnak adhat helyet a hatalmas terem és a kiszolgálóhelyiségei. 

A rendezvényen Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum (KSZC) főigazgatója arról beszélt, hogy az állam, a kézilabda szövetség, a város, a vállalkozói kör, valamint a KSZC eredményes összefogását bizonyítja ez a felújítás. Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője felidézte azt a vasárnap délutánt, amikor az egész projekt első lépései megtörténtek. Megköszönte minden közreműködőnek a segítségét a beruházás megvalósításáért. Fülöp Róbert polgármester reményét fejezte ki, hogy nagyon sokan használják majd a csarnokot. Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke azt mondta, sok sikeres magyar és kiskunhalasi sportoló fiatalt szeretnének látni, amihez megvan a mez, a kötődés és mostantól a létesítmény is. 

A nemzetiszínű szalagot Dr. Kocsis Máté, dr. Kerényi János, Bányai Gábor, Fülöpé Róbert és Papp Gyula vágta át. A műsorban közreműködtek a Dékáni rendészetis diákjai, az Old Boys tornászok, a Studio200 TSK táncosai, valamint a Halas Fitness Egyesület versenyzői. Az avató végén a Kiskunhalasi UKSC U9-es lánycsapata tartott bemutatót. További részletek az esti híradóban.