Minden újszülött kap életkezdési csomagot a várostól
Közélet

Minden újszülött kap életkezdési csomagot a várostól

A kiskunhalasi védőnők vendége volt Fülöp Róbert polgármester, akiknek meg is mutatta az életkezdési csomagot. Mint emlékezetes, a képviselő-testület döntésének értelmében minden, 2019-ben halasi lakcímre érkező újszülött babacsomagot kap az önkormányzattól. A városvezető tájékoztatta a jelenlévőket a közeljövő fejlesztéseiről is. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidelitas helyi csoportjának kezdeményezésére több, családokat segítő döntést hozott a képviselő-testület. Egyik ilyen az életkezdési csomag, amelyet minden, 2019-ben halasi lakcímre érkező újszülött kap majd meg. Erről is tájékoztatta a helyi védőnőket Fülöp Róbert, aki a szolgálat vendége volt. A polgármester be is mutatta a csomag tartalmát, és azt a nyomtatványt, amely szükséges az igényléshez Elhangzott, hogy a városvezető számít a védőnők helyismeretére, tapasztalatára, segítségére, közreműködésére. Kiderült az is, hogy az idén született kisbabák visszamenőleg megkapják a pakkot. 

A csomagok célba juttatásában a körzeti képviselők is segítenek majd. Fülöp Róbert arról is beszámolt a védőnőknek, hogy hamarosan kezdődhet majd az Egészségház energetikai korszerűsítése, közel 80 millió forintos beruházás keretében. Orbánné Kis Georgina, a Védőnői Szolgálat megbízott vezetője elmondta, hogy stagnál a születések száma a városban, ugyanakkor egyre több család vállal harmadik gyermeket.