Mozgáskorlátozottak regionális napja
Közélet

Mozgáskorlátozottak regionális napja

Mint ahogy az már évek óta hagyomány, ezen a nyáron is Kiskunhalas volt a házigazdája a Mozgáskorlátozottak Regionális Esélyegyenlőségi Napjának. A hétvégén a Felsővárosi-iskola tornacsarnokába várták a megye több településéről érkezett vendégeket. A résztvevők nyitásként tájékoztatót kaptak a mozgáskorlátozottakat érintő tervekről, indítványokról, majd a csoportok bemutatói szerepeltek a programban, többen még táncra is perdültek.

Az egész megyéből érkeztek vendégek Halasra a Regionális Esélyegyenlőségi Napra. A Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete már évek óta házigazdája ennek a nyári programnak. – Az a cél, hogy találkozzunk, és mindenki jól érezze magát, a tagjaink egy kicsit kimozduljanak az otthonaikból – mondta Tallérné Nyitrai Ilona a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének elnöke.

A MEOSZ, vagyis a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége is képviseltette megát a regionális napon. Szakáll István alelnök és egyben Dél-Bács megyei elnök is hangsúlyozta, milyen komoly szerepe van a közösségnek, az ilyen összejöveteleknek. A nyitó ünnepségen komolyabb témákról, az éppen aktuális tudnivalókról is szó volt. A MEOSZ vezetői beszámoltak arról, hogy milyen javaslatokat tettek a kormányzat felé és milyen tárgyalásokat folytatnak többek között a lakás akadálymentesítésről, vagy a közlekedési támogatásról.

Szakály József a MEOSZ főtitkára pedig arra kért mindenkit, hogy vegyenek részt a gyógyászati eszközökről szóló kérdőív kitöltésében, hiszen ez átfogó képet adhat a tervezett változtatásokhoz. Ebben a témában olyan komplex felmérés még nem készült, mint ami most van folyamatban. Ezt követően már a zenés, táncos programoké és a kikapcsolódásé volt a főszerep, fellépett többek között a Halas táncegyüttes is.