Nagy füst miatt hívtak tűzoltókat a Kossuth utcára (galéria)
Közélet

Nagy füst miatt hívtak tűzoltókat a Kossuth utcára (galéria)

Egy harmadik emeleti lakásból füst tódult ki, ezért riasztották kedden este negyed hét körül a kiskunhalasi tűzoltókat a Kossuth utcára. A lánglovagok rövid időn belül bejutottak a lakásba, úgy tudjuk, hogy a tűzhelyen felejtett étel okozta a bajt. A lakót enyhe füstmérgezés gyanújával mentő vitte a halasi kórházba.

18:51 Kórházba került

A helyszínen sikerült pontosítani a korábbi információinkat. A Kossuth utca 5. szám alatti lépcsőházhoz riasztották a halasi tűzoltókat. Kiderült, hogy egy harmadik emeleti lakásból füstszagot lehetett érezni. A kiérkező tűzoltók rövid felderítést követően emelőkosár segítségével, az erkélyajtó befeszítése után jutottak be a helyiségekbe. Tűz nem volt, a kiérkező egység tagjai átszellőztették a lakást és a lépcsőházat is. Mentőt is kértek a helyszínre, ugyanis felmerült a füstmérgezés gyanúja. Végül a férfit, aki elaludt, miután feltette az ételt a tűzhelyre, kórházba szállították. Elsődleges információk szerint nincs komoly baja, enyhe füstmérgezés okán kivizsgálásra vitték. A közelmúltban is egy tűzhelyen felejtett zúzapörkölt okozott riadalmat a Bercsényi utcában.

ELŐZMÉNYEK 18.30
Egy harmadik emeleti lakásból füst tódult ki, ezért riasztották nem sokkal ezelőtt a kiskunhalasi tűzoltókat a Kossuth utcára. A lánglovagok rövid időn belül bejutottak a lakásba, úgy tudjuk, szerencsére senki sem sérült meg az eset során.  Mint azt a helyszínen tartózkodó Jáger Levente kollégánktól megtudtuk, a tűzoltóknak emelőkosár segítségével sikerült feljutni a harmadik emeleti lakásba, ahol kiderült, tűz nincs. Úgy tudni, az ott élő idős személy lepihent, ám a tűzhelyen felejtett egy ételt, ami odaégett, ettől volt a nagy füst. Most érkeztek ki a mentők a helyszínre.