Nagyheti szertartások
Közélet

Nagyheti szertartások

Tartanak a nagyheti szertartások a keresztény felekezeteknél. Csütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a templomokban, imaházakban. Halason az Alsóvárosi katolikus templomban csütörtökön este fel 7-kor kezdődik az utolsó vacsora szentmiséje, az eucharisztia és a papság alapítása ünnepi nagymiséje. Ezt követően egészen 22 óráig szentsír-ima lesz.

A halasi reformátusok is az utolsó vacsorára emlékeznek csütörtökön. 18 órára várják a hívőket és az érdeklődőket az imaházba.  A Kiskunhalasi Evangélikus Gyülekezet közös virrasztást tart csütörtök este az imaházban.

Nagypénteken az Úr kínszenvedésére és halálára emlékeznek a hívők. Az Alsóvárosi katolikus templomban pénteken 9 órakor ünnepélyes olvasmányos imaóra lesz a zsolozsmából a szentsírnál. 15 órakor keresztút lesz, este fél 8-kor nem lesz szentmise, hanem szenvedéstörténet és kereszthódolat.

A halasi felsővárosi templomba pénteken és szombaton 18 órára várják a hívőket. A halasi református felekezet pénteken 10 órakor úrvacsorás istentiszteletet tart a templomban, majd 18 órakor Passiójátékot az imaházban. A halasi evangélikus imaházban nagypénteken 17 órakor Passió istentisztelet lesz, Jézus szenvedésének történetét olvassák együtt, utána úrvacsora lesz.

(A további egyházi eseményekről egy későbbi cikkünkben olvashatnak.)