Negyedmillió forintot gyűjtöttek
Közélet

Negyedmillió forintot gyűjtöttek

A kiskunhalasi Bibó István Gimnázium egy jótékonysági kezdeményezés mellé állt. Festményaukciót szerveztek a halasi csillagda megsegítésére, mivel egy értékes műszer összetört egy csoportos látogatás során. A napokban megtartották az aukciót, ahol 250.000 gyűlt össze.

A festmények hazánk számos, jelenleg is aktív művészétől érkeztek Kiskunhalasra. Az érdeklődők már napokkal a rendezvény előtt szemügyre vehették a képeket. Csorba Imre, a házigazda gimnázium igazgatója megnyitóbeszédében háláját fejezte ki minden közreműködő felé. Az adakozni vágyók szerint ez egy remek kezdeményezés.

- A bibós közösség mindig is összefogott, ha nemes cél érdekében erre szükség volt. Számomra sem volt kérdéses, hogy ma este itt kell lennem, és mivel szeretem a szép festményeket, többre is licitáltam, örülök, ha ezzel segíthettem – fejezte ki örömét Schiszler Péterné.

Mint elhangzott, az összegyűlt 250.000 forint hatalmas összeg, ám ez egyelőre kevés a kitűzött cél megvalósításához. Éppen ezért az elkövetkező időszakban újabb gyűjtés szerveződik majd városunkban.