Negyedtonnányi állateledelt gyűjtöttek a tekósok
Közélet

Negyedtonnányi állateledelt gyűjtöttek a tekósok

Tavaly szervezett először adománygyűjtést a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium az állatok világnapja alkalmából. A hagyományt idén is folytatták, az eredmény pedig még a szervezőket is meglepte, hiszen több, mint 250 kilogramm állateledel gyűlt össze egy nap alatt.

Hatalmas táposzsákokkal és konzervekkel érkeztek a tekós diákok a Halasi Állatotthonhoz. A diákok második éve szervezték meg az iskolai adománygyűjtést, melynek keretében bárki vihetett be az otthonban élő állatok számára valamilyen finomságot. A negyedtonnányi eledel hatalmas segítséget jelent majd a kutyák, macskák ellátásában.

Ákossy Zoltán, az állatotthon vezetője elmondta, hogy példaértékű, amit ezek a középiskolás fiatalok megtesznek az állatokért. Nem csak eledelt gyűjtöttek, hanem tavaly óta van egy örökbefogadott kutyusuk is az otthonban. Windsort rendszeresen látogatják, sétáltatják, etetik a fiatalok.

A diákok szerint azonban ez egyáltalán nem szabadna, hogy kirívó eset legyen, sokkal inkább természetes dolognak kellene lennie a jótékonyságnak.

- Számomra nem is volt kérdés, hogy idén is csatlakozom a kezdeményezéshez. Nagyon szeretem az állatokat, ezért a szervezésből is aktívan kivettem a részem. Jó érzés, hogy ilyen sok diáktársunk tartja fontosnak a négylábúakon való segítést. Mindenki hozott valamennyi eledelt, így gyűlhetett össze ez a hatalmas mennyiség - mondta el kérdésünkre Mester Krisztián.

A témával részletesen foglalkozunk a ma 19 órakor kezdődő Híradóban.