Nemzeti Konzultáció-kíváncsiak a véleményükre
Közélet

Nemzeti Konzultáció-kíváncsiak a véleményükre

Töltsék ki, és küldjék vissza a konzultációs íveket, ezt kéri a lakosságtól Dr. Skribanek Zoltán a Fidesz-KDNP kiskunhalasi frakcióvezetője. A politikus szerint a koronavírus elleni védekezés kapcsán a kormány pontos képet szeretne kapni arról, hogy ki hogyan vélekedik a bevezetett intézkedésekről, ezt a várható második hullám kapcsán nagyon fontos lenne tudni. A kérdések jelentős része arról szól, hogy a járvány újabb hulláma esetén milyen intézkedéseket támogatnának az emberek.

Sorra érkeznek Kiskunhalasra is a konzultációs ívek - mondja Dr. Skrinbanek Zoltán. A kormányzat szándéka mindezzel kapcsolatban az, hogy a védekezési lehetőségek közül a társadalom válassza ki azokat, amelyekről úgy gondolja, hogy nagy szükség van rá, hiszen a járvány első hullámában is láthattuk, hogy a különböző védekezési lehetőségek megítélése nem volt egységes. Most a konzultáció segítségével, több millió ember véleménye alapján világos képet kaphatnak a szakemberek erről a kérdésről, ezért mindenkit nagy tisztelettel arra kérek, vegyen részt a Nemzeti Konzultáción, amelyre augusztus 15-éig van lehetősége a lakosságnak.

A politikus elmondta, több olyan jelzést is kaptak, miszerint valakik csoportosan gyűjtik össze a konzultációs íveket, mondván, majd ők feladják azokat. Dr. Skribanek Zoltán tájékoztatása szerint ilyen tevékenységet sem a kormány, sem a helyi Fidesz-KDNP Frakció nem végezhet, nincs és nem is lehet olyan aktivistájuk, aki ilyen tevékenységet folytatna. A konzultációs ívek sorsa így nagyon bizonytalan, éppen ezért arra kéri a lakosságot, hogy maguk töltsék ki és postázzák vissza a kitöltött íveket. További részletek 19 órakor a Halas Televízió Híradójában