Nemzetiségi Fesztivál a vásártéren
Közélet

Nemzetiségi Fesztivál a vásártéren

A főtéri Szüreti Fesztivállal párhuzamosan szombat délután a Nemzetiségi Szüreti Fesztivál is megkezdődött. A programok helyszíne ezúttal a vásártér. Most először különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy a gyerekek is találjanak elfoglaltságot, szinte egy gyereknapot varázsoltak a térre népies játékokkal, kosár hintával és hatalmas ugrálóvárral, ami egyből a gyerekek kedvence lett.

Mint ahogy az már évek óta hagyomány, a Halasi Szüreti Napokkal párhuzamosan tartják a Nemzetiségi Szüreti Fesztivált is. Délután 14 órától már elindultak a családi programok. A játszópark mellett rendőrkutyás, rendőrmotoros bemutatók és vetélkedő is szerepelt a programban.

16 órától helyi és környékbeli cigány hagyományőrző egyesületek léptek fel. 18 órától Sztojka Roland énekelt, este fél 7-kor Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester köszöntő beszéde szerepelt a programban.

A vacsora 10 bográcsban főtt. Birkapörkölt és cigány káposzta, valamint cigánykenyér készült a fesztivál éhes vendégeinek. A nap sztárfellépője az elismert zenészekből álló EtnoRom együttes. Végül utcabállal zárul a nap.

Hozzászólás (0)