Nótázással zárult az idősek hónapja (galéria)
Közélet

Nótázással zárult az idősek hónapja (galéria)

Zenés programmal ért véget az idősek hónapja Halason a Nyúl utcai Idősek Otthonában. A citerazenés műsor előtt a lakókat Farkas Dániel alpolgármester köszöntötte. Mint kiderült a főépületre energetikai korszerűsítés, szigetelés és nyílászárócsere vár. A napokban pedig a kapubejárót újították meg.

Egymást követték a jól ismert dalok. Zenéléssel, énekléssel zárult az idősek hónapja a Szociális Szolgáltató Központ halasi Idősek Otthonában. A Halasi népdalkör gondoskodott a jó hangulatról. A lakók és vendégek közül, aki tudott táncra is perdült vagy dalra fakadt. A hónap folyamán óvodások is meglátogatták a szépkorú lakókat, az Idősek Klubjában pedig még malacsütés is volt. Az ünnepségen az otthon lakóit a város nevében Farkas Dániel köszöntötte. Az alpolgármester egy küszöbön álló fejlesztésről is beszámolt. Mint mondta: pályázati forrásból szigetelés és nyílászárócsere vár az épületre. A forrás rendelkezésre áll, most az engedélyeztetés van folyamatban.

Az intézményben mindég van mit fejleszteni, és amivel tudnak, próbálnak haladni. Idén a konyhánál folytak fejlesztések és még jövőre is elhúzódik ez a munka, a napokban viszont sikerült megújítani, térkövezni a kapubejárót – kaptuk a tájékoztatást Juhász Györgytől a Szociális Szolgáltató Központ vezetőjétől.

Fotók: Kardos Csaba