Ön is kapott ilyen kamu e-mailt? Ne utaljon!
Közélet

Ön is kapott ilyen kamu e-mailt? Ne utaljon!

Több kiskunhalasi lakos internetes postafiókjában is felbukkant egy e-mail, mely első ránézésre úgy tűnik, hogy az egyik országosan ismert mobilszolgáltatótól érkezett. A levélben egy elmaradt számlabefizetésre hívják fel a postafiók tulajdonosának figyelmét, majd pár kattintás után már utalni is lehet a pénzt. Ezt azonban ne tegye meg senki, hiszen feltehetően csalók próbálják megkárosítani a gyanútlan embereket.

„Aztán fizetni a számlát!" Ezzel a tárgymegjelöléssel kapott több halasi ember is e-mailt az elmúlt egy-két napban. A panaszosoknak az lett gyanús, hogy a levél szövege több helyen is hemzseg a fogalmazási hibáktól és az értelmetlen mondatoktól. Ettől függetlenül, akik felületesen nézik meg az üzenetet, könnyen pórul járhatnak.

Információink szerint a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra egyelőre még nem érkezett feljelentés ilyen esettel kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy mielőtt bármilyen internetes utalást is indítanak, győződjenek meg róla, hogy valóban a különböző szolgáltatók küldtek-e Önöknek üzenetet. Ha gyanús e-mailt kapnak, fizetés helyett keressék fel inkább először személyesen a szolgáltató ügyfélszolgálati irodáját!

Hozzászólás (0)