Pető Sándornét 90. születésnapján köszöntötték
Közélet

Pető Sándornét 90. születésnapján köszöntötték

Egy újabb szépkorú halasi lakos töltötte be 90. életévét. Fülöp Róbert polgármester és a városháza szociálpolitikai csoportvezetője, Simon István köszöntötte fel Pető Sándornét. A városvezető a virágcsokor mellé átadta a miniszterelnök aláírásával ellátott oklevelet is. Az ünnepelt pedig elmesélte élete főbb állomásait és beszélt kedvenc elfoglaltságairól is.

A 90. születésnapját ünneplő Pető Sándorné dolgos évtizedeket tudhat maga mögött. Régen dolgozott a tanácsházán, majd a kötöttárugyárban szabászként, innen is ment nyugdíjba. Szabadidejében sokat hímzett és horgolt, ezt a családi házban látható képek és terítők is bizonyítják.

Pető Sándorné másik kedvenc elfoglaltsága volt a kertészkedés. A virágokat ma is nagyon szereti. Kilenc évtizeddel a háta mögött már nem tud hajolgatni, de kiül a kert szélére és ellátja tanácsokkal a családtagjait. A 90 éves születésnapot a hétvégén népes családi körben is megünneplik, jönnek a vidéki rokonok és meglepetés születésnapi torta is készül a jeles eseményre.