Portásfülkéből mini közkönyvtár
Közélet

Portásfülkéből mini közkönyvtár

Megnyílt az Olvas-lak. A sport mellett a szabadidő hasznos eltöltése is célkitűzése a halasi Hirling József Lovasparknak. Legújabb kezdeményezésükkel olvasásra bíztatják a lakosságot, gyerekeket, felnőtteket, időseket egyaránt. Egy hajdani újságos pavilonból mini közkönyvtárat teremtettek. Ide bárki hozhat könyvet és díjmentesen találhat olvasnivalót.

A Hirling József Lovaspark Szabó Ervin utca felőli bejáratánál, a kapun belül álló építményt eredetileg portásfülkének szánták, de most egy új funkciót kapott. Az otthon már megunt, kiolvasott könyveket lehet elhelyezni a pavilonban és olvasnivalót lehet vinni a polcokon sorakozó kötetekből. Több országban ez már jól bevett gyakorlat, és Halason is vannak, akik már élnek ezzel a lehetőséggel.

Idősebbek, de gyerekek is hozzák, viszik a kiadványokat – kaptuk a tájékoztatást Rózsahegyi Róberttől, a park lovardavezetőjétől. Eddig kedvezőek a tapasztalatok és bíznak abban, hogy ez a jövőben is így marad, vagyis folyamatosan teli lesznek a polcok olvasásra váró kötetekkel, és aki könyvet visz, az hoz is.