Rajzokon és fotókon a diákok szíve csücskei (galéria)
Közélet

Rajzokon és fotókon a diákok szíve csücskei (galéria)

Több mint hetven pályamű érkezett a Városi Diákönkormányzat felhívására, az általános- és középiskolásoktól fotókat, rajzokat vártak. Az alkotásokból kiderült, hogy a korosztály számára mit is jelent az, „Szívem csücske”. 

A Bibó István Gimnázium aulájában gyűltek össze azok a diákok, akik a Városi Diákönkormányzat fotó- és rajzpályázatán vettek részt.  - A célunk az volt, hogy megmozgassuk kicsit a tizenéves korosztályt. Úgy érzem, ez sikerült, ugyanis több mint hetven alkotást kaptunk- fogalmazott érdeklődésünkre Hegedűs Ildikó Kiskunhalas diákpolgármestere. A fényképeket, rajzokat meg is lehetett tekinteni egy kiállítás keretében. Három korosztálytól várták a pályaműveket, alsó tagozatos, felső tagozatos és középiskolás kategóriában volt értékelés, a megjelenteket a házigazda iskola nevében Nagy László igazgatóhelyettes, valamint Kuris István László képviselő köszöntötte.

A diákok fantáziája igen élénk volt, sok minden belefért a „Szívem csücske” címbe. A technika és a téma is igen sokszínű volt, a zsűrinek igen nehéz dolga volt. Végül az alábbi döntés született, az alsó tagozatosok között Hajma Hédi alkotása volt a legjobb, 2. Sebestyén-Simity Lorin, a 3.  pedig Dávid Jázmin volt. A felső tagozatosok közül Bereczki Lea alkotása tetszett legjobban a bírálóknak, Kovács Hanna Zoé a 2., míg Frei Bianka a 3. volt. Különdíjat érdemelt ki Prógli Bianka. A középiskolások között Iván Gellért és Bernhardt Alexandra kapott különdíjat. A fotópályázaton Rajmond Réka volt a legjobb Léder András Attila és Böthe Viktória előtt, Kudela Gréta és Rajmond Réka különdíjas alkotást készített.