Sikeres vizsgát tettek
Közélet

Sikeres vizsgát tettek

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két 14. évfolyamos, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakos diákja, Horváth Andor és Nagy Norbert megkapta a sikeres EBC*L vizsgáról szóló oklevelet. A minősítést végző cég által külön elismerésben is részesültek, hiszen a B komponens vizsgáján mindketten közel 100%-os kimagasló eredményt értek el a közelmúltban.

Az EBC*L (European Business Competence* Licence) - magyarul Egységes Európai Gazdasági Oklevél - egy nemzetközi kezdeményezés az üzleti-gazdasági ismeretek elterjesztésére Európában. A munkahelyek jelentős részén ma már egyre inkább elvárásként fogalmazódik meg, hogy a munkavállalók rendelkezzenek a gazdasági életben, a közigazgatásban és az adminisztrációs munkában mindenképpen szükséges üzleti, gazdasági ismeretekkel. A két tekós fiatal közel 100%-os, kimagasló eredményt ért el a vizsgán.

Szinte ezzel egy időben, a nyári szünet első heteiben érkezett meg az ECDL bizonyítvány négy rákóczis diák (Király Enikő Márta 12.c, Acsai Patrik, Keresztúri László Márk és Somogyi Gergő Dávid 12.a) számára.

Az ECDL nemzetközileg egységes normák szerint, szigorú minőségi szabályoknak megfelelően működtetett rendszer, amely egy informatikai bizonyítványt bocsát ki, több mint 75 országban, egységes keretek között. Az ECDL tanfolyam Magyarországon egy kormányhatározat alapján minősített köztisztviselői képzés, és része a pedagógus-továbbképzési rendszernek valamint a kulturális szakemberek továbbképzési programjának is.