Sokan bringáznak a városban
Közélet

Sokan bringáznak a városban

Itt a nyár, így azok is elővették kerékpárjukat, akik eddig a hűvösebb idő miatt nem bicikliztek. Megnőtt a forgalom a kerékpárüzletekben is és a szervizeket is sokan felkeresik.

- Határozottan érezhető, hogy előkerültek a garázsokból, tárolókból a kerékpárok. Érkeznek az ügyfelek, van, aki csak átnézeti, kicsit felújíttatja a biciklijét, van, aki új kiegészítőket, felszereléseket vásárol hozzá. Nyáron túraszezon van, így ezzel kapcsolatban vesznek különféle dolgokat az emberek. Világításból, kosárból, gumijavító készletből, kulacsból fogy a legtöbb ebben az időszakban. Vannak, akik nyárra meglepik magukat vagy egyik hozzátartozójukat egy új kétkerekűvel, így a biciklieladások száma is érezhetően megnőtt az elmúlt hetekben – nyilatkozta weblapunknak Sziráczki László, az egyik kiskunhalasi kerékpáros bolt tulajdonosa.

Hasonlóan értékeli a szezont Vas Zoltán is, aki egy másik kerékpáros üzletben dolgozik.

- A legtöbben azért hozzák be a biciklijüket, hogy nézzük át, kibír-e egy hosszabb túrát. Ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy az a kerékpár, ami kibír 20-30 kört az Olajosok útján, ki fog bírni egy balatoni túrát is. Nyári szezonban főként gumijavítással fordulnak hozzánk. Sajnos sokan vannak, akik addig hajtják a biciklijüket, amíg szinte szét nem esik alattuk, olyankor pedig már nekünk is sokkal nehezebb a helyzetünk a javítás során – árulta el a szakember.

A tapasztalatok szerint több kerékpár fogy ezekben a hetekben a kiskunhalasi üzletekben, mint az év többi részében összesen. Sokan vásárolnak viszonylag egyedi, értékes bicikliket, de ugyanennyire kelendőek a hétköznapi, városi használatra szánt járművek is.