Szebb, takarékosabb, kényelmesebb a megújult Fazekas-iskola
Közélet

Szebb, takarékosabb, kényelmesebb a megújult Fazekas-iskola

Az időjárás szeszélyének köszönhetően máris kipróbálhatta a Fazekas Mihály Általános Iskola az új auláját, amelyet az elmúlt hónapokban alakítottak ki egy 145 millió forintos fejlesztés részeként. A tanévnyitó ünnepségen elhangzott, hogy modernebb lett a fűtési rendszer, a kazánház helyén könyvtár létesült, a régi üveges folyosó is megszépült. A beruházás zárásaként a nemzetiszínű szalagot Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerület vezetője és Nagy Czirok Lászlóné igazgatónő vágta át. 

Mosolygós és félszeg kislányok és kisfiúk sétáltak be a tanítónénik vezetésével a Fazekas Mihály Általános Iskola vadonatúj aulájáéba hétfőn reggel. Az időjárás némileg átalakította az ünnepélyes tanévnyitó forgatókönyvét, amely egyben avató is volt. Az elmúlt hónapokban fennállásának legnagyobb fejlesztése zajlott az intézményben. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújult az iskola. Az elsősök és a vendégek avathatták fel az új közösségi teret, amelyet a nyár folyamán alakítottak ki. Az ünnepi műsorban a diákok szavalattal és énekkel köszöntötték a 2018/2019-es tanévet. 

A hivatalos tanévnyitót követően Nagy Czirok Lászlóné beszélt a jelentős fejlesztésről. Úgy fogalmazott, szebb, takarékosabb és kényelmesebb lett az iskola a Modinvest Kft. szakembereinek köszönhetően. A fűtéskorszerűsítés eredményeként felszabadult a kazánház helye, ahol az új könyvtár kap helyet. Ennek köszönhetően pedig egy tágas közösségi teret nyert az intézmény. Korszerűbb lett a két épületrész közötti folyosó, a gyerekek pedig modern beépített szekrényeket kaptak. Hamarosan elkészül a kültéri fitneszpark is. A beruházás értéke  145 millió forint, amely a Széchenyi 2020 projekt keretében valósult meg. A beruházás lezárását jelentő szalagot Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Vágó Ferencné tankerületi vezető és Nagy Czirok Lászlóné igazgatónő vágta át. 

A szalagot Nagy Czirok Láazlóné igazgatónő, Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Vágó Ferencné tankerületi vezető vágta át

Bányai Gábor képviselő arról beszélt, hogy több mint 20 intézményben folytak hasonló munkálatok a választókerületben, ezek értéke eléri a 7 milliárd forintot. A cél az, hogy a diákok és a tanárok számára is méltó körülményeket teremtsenek. (A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt keretében újult meg a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola épülete. A fenntartó, a Kiskőrösi Tankerületi Központ az EFOP 4.1.3 pályázati konstrukción nyerte az ehhez szükséges 145 millió forintot.)