Szentmise a templomszentelés évfordulóján (galéria)
Közélet

Szentmise a templomszentelés évfordulóján (galéria)

A templomszentelés évfordulóján, az egyházközség alapításának 250. jubileumi évében szentmisét mutattak be az alsóvárosi római katolikus templomban. Az ünnepi eseményen a szentmisét P. Marian Adam Waligóra OSPPE, a czestochowai kegyhely igazgatója mutatta be, az egyházi vezető magyarul szólt a hívekhez.

Marian Adam Waligóra pálos szerzetest 1994-ben szentelték pappá Czętochowában. Fiatal szerzetesként magyarul is tanult a magyar alapítású rend gyökerei miatt, valamint a magyarországi pálosokkal való kapcsolattartás érdekében. A szentmisén Marian Adam Waligóra elmondta, örömmel jött Kiskunhalasra ahol most ünnepel a közösség. Ez a templom nem csak építmény, belőlünk, élő kövekből áll ez az épület. A templom nem egy múzeum, hanem élő közösségi tér, az Úr eleven tanítványainak közössége.

Az ünnepi eseményen részt vett Dr. Jerzy Snopek, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete valamint Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Az ünnepi szentmisén közreműködött és fél órás hangversenyt adott a Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara.