Tamaskó Máté lett Halas diákpolgármestere (galéria)
Közélet

Tamaskó Máté lett Halas diákpolgármestere (galéria)

Letette az esküt Kiskunhalas új diákpolgármestere. Tamaskó Máté, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, a város jelképes kulcsát Fülöp Róbert polgármestertől vette át.  Az ünnepélyes pillanatoknak a Thorma János Múzeum volt a helyszíne.

Két év után új diákpolgármestere van Kiskunhalasnak. A napokban megtörtént a diákönkormányzati választás, ezen Tamaskó Máté, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója kapta meg a bizalmat. Az is kiderült, hogy két alpolgármestere lesz: az általános iskolásokat Harjung Dóra (Felsővárosi), míg a középiskolásokat pedig Ilovai Dorina (II. Rákóczi) képviseli majd. 

Az ünnepélyes eskütételre a Thorma János Múzeumban gyűltek össze az érintettek. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Fülöp Róbert polgármester, aki a fogadalmat követőn elsőként gratulált Tamaskó Máténak, majd átnyújtotta neki a város jelképes kulcsát. Kuris István László képviselő elmondta, hogy az elmúlt két esztendő diákvezetője, Hegedűs Ildikó sem marad feladat nélkül. Ő az Ifjúsági Kerekasztal elnöki posztját tölti majd be a következő időszakban.