Tankerületi szakmai nap Halason
Közélet

Tankerületi szakmai nap Halason

Az idei év utolsó nagy tanácskozását tartotta a Kiskőrösi Tankerületi Központ. A négy járás oktatási intézményeit érintő értekezletnek a halasi Bibó István Gimnázium volt a helyszíne. A szakmai napon részt vett a Nemzeti Pedagógus Kar alelnöke is.

Költségvetés, tantárgyfelosztás, utazó gyógypedagógiai szolgálat és még sok téma megvitatása várta a tankerület szakmai napjára érkező vendégeket. –Minden aktuális kérdést megbeszélünk ilyenkor. Az évet értékelve el tudom mondani, hogy 2017-ben 5,3 milliárd forintból gazdálkodtunk, idén pedig már 5,9 milliárdból, plusz több mint 3 milliárd forintot tesznek ki a pályázatok. Mindenhol megtörténtek a karbantartások, felújítások. Azt gondolom jól zárjuk az évet – mondta Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója.

A négy járásból érkező intézményvezetőket a város nevében Szűcs Csaba alpolgármester köszöntötte. Beszédében külön kiemelte a tankerület és az önkormányzat közötti jó kapcsolatot. A tankerület szakmai napján jelen volt és előadást tartott a Nemzeti Pedagógus Kar alelnöke Iszák Tibor. Törvény írta elő a Nemzeti Pedagógus Kar létrehozását és minden állami, valamint önkormányzati intézmény pedagógusa automatikus tagságot kapott benne. A köztestület célkitűzése, hogy minden intézményben legyen egy személy, aki tartja velük a kapcsolatot. – Arra biztatom a pedagógusokat, hogy legyenek bizalommal felénk. Ez egy lehetőség, hogy a problémákat továbbítsuk a döntéshozók, a minisztérium felé, egy oda-vissza információáramlásról van szó, hiszen például a jogszabályi változások előtt velünk is egyeztetnek. A Nemzeti Pedagógus Kar elsősorban a pedagógusok szakmai érdekeit képviseli – mondta a szervezet alelnöke.

Az előadások mellett a tanácskozásnak otthont adó Bibó István Gimnáziummal is megismerkedhettek a tankerület intézményeinek vezetői.