Települési esély nap (galériával)
Közélet

Települési esély nap (galériával)

Ismerd meg, éld át, fogadd el! – ezzel a mottóval tartottak települései esély napot a halasi Közösségek Házában. A Bács-Kiskun Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai civil szervezetekkel, intézményekkel összefogva színpadi műsorokkal, kiállítással és interaktív foglalkozásokkal várta az érdeklődőket.

Táncos, verses, humoros jelenetek váltották egymást csütörtökön a Települési Esélynapon. A megyét járó programnak ezúttal Halas volt a házigazdája. A rendezvényt Juhász György a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy ezeknek a programoknak az előítéletek felszámolása és a tolerancia megerősítése a célja.

Ez a program már a megye több településén is bemutatkozott. Halason négy éve jártak utoljára – mondta Nagy Renáta a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője.

A színpadon többféle produkció váltotta egymást. Nagy sikere volt például a terápiás kutyáknak. Felléptek a Felsővárosi iskola Etnikai szakkörének táncosai, a Kiskunhalasi Általános iskola tanulói, de a Fogyatékosok Nappali Intézménye is hozott műsort. A Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének tagjai pedig humoros jelenettel léptek fel. E mellett interaktív foglakozások – például bűnmegelőzési kvíz - és az esélyegyenlőségi rajzpályázat anyagából készül kiállítás várta az érdeklődőket.

fotók: Anda Péter

Hozzászólás (0)