Tóni és barátai győztek a Burgonyás Ételek Főzőversenyén (galéria)
Közélet

Tóni és barátai győztek a Burgonyás Ételek Főzőversenyén (galéria)

A Sóstó Csárda udvarán rendezték meg szombaton az V. Burgonyás Ételek Főzőversenyét. A szervező Bács Gazda-Coop Kft. Idevárta a térség legjobb főzőmestereit, hogy összemérjék tudásukat. A versenykiírás szerint az árnyas fák alatt olyan menüsorokat kellett összeállítani, amelynek fő alapanyaga a burgonya. A nevezést követően 13 csapat lobbantott lángot a bográcsok és egyéb főzőalkalmatosságok alatt. 

A Sós Dezső életműdíjas közétkeztetési mesterszakács vezette zsűri folyamatos felügyelete mellett zajló főzőversenyen pontozták a főzőhelyek kialakítását, látványát, a főzőcsapatok öltözetét és a főzőhely kialakítását. Idén többfogásos menüsorok is készültek, így a csapattagoknak sietniük kellett, hogy a megadott időre szervírozzák a zsűri elé az étkeket. 

Az íz harmónia, illat, zamat, tálalás értékelését követően 80 ponttal idén is a Bajai Jópofa Srácok elnevezésű csapat nyerte a főzőversenyt, ők a juhtúrós, rókagombás, darált húsos töltött burgonyáikkal kápráztatták el a zsűri tagjait. Második helyen a Váris Diákok csapata végzett, ők mimóza salátát készítettek batátával, fürjtojással, hozzá töltött burgonya gombócot tálaltak paprikás mártással gurmanskával. A harmadik helyet idén Hudi Jánosné juhtúrós tócsnijával érdemelte ki melyhez birkapörköltet tálalt. További részletek hétfőn 19 órakor a Halas Televízió Híradójában.

Fotók: Anda Péter