Tudnivalók a halasi augusztus 20-i rendezvényekről
Közélet

Tudnivalók a halasi augusztus 20-i rendezvényekről

Idén is a tűzijáték lesz a fénypontja a halasi augusztus 20-i programoknak. Most is a Sóstónál lehet megnézni a látványosságot. Sztárfellépőnek Keresztes Ildikó érkezik. A délelőtt az új kenyérről szól. Ennek a programnak a Végh-kúria lesz a helyszíne.

A nemzeti lobogó felvonásával indul idén is Halason az augusztus 20-i ünnepség. Hétfőn délelőtt 10 órára várják az érdeklődőket az Országzászló emlékműhöz. A program a Végh-kúriában folytatódik. A zenéről vajdasági művészek gondoskodnak. Lesz kézműves játszóház , a történelmi egyházak képviselői pedig délelőtt 11 órakor szentelik, illetve áldják meg az új kenyeret  A délelőtti események zárásaként bemutatják a Thorma bort, amit a  frissen sült kenyérlángos kíséretében meg is lehet kóstolni.

Délután már a Sóstó lesz az ünnepi programok helyszíne. A tervek szerint 15 órakor kinyit a középkori hagyományőrzők tábora, és most először tavi csónakázásra is lehetőség nyílik. A koncertek háromnegyed 4-kor kezdődnek. A Tremoló és a Puppet zenekar, illetve a Bravó Johnny koncertje után este 8 órakor a Szent Longorius Középkori Hagyományörző Egyesület tart látványos bemutatót. 21 órakor kezdődik a tűzijáték és fél 10-kor keresztes Ildikó koncertje.

A tó partján lesznek gyermekjátékok, illetve vendéglátó egységek is. Mivel több ezer fős tömeg várható a koncertekre és a tűzijátékra, figyelmesen kell majd közlekedni a helyszín közelében. Lesz ugyan parkoló kialakítva, de a szervezők azt javasolják, hogy bátran vegyék igénybe a Halasi buszállomás és a Sóstó között többször is közlekedő ingyenesen rendelkezésre álló helyi buszjáratot.

Mivel az állatok félnek a tűzijáték hangjától fontos, hogy a környéken élők gondoskodjanak a kedvenceikről. Célszerű nem csak a tűzijáték idejére, hanem a koncertek miatt egész estére védett, zárt helyet biztosítani az állatoknak.