Tüzet is oltottak a gyerekek az Egészségfejlesztési Táborban (galéria)
Közélet

Tüzet is oltottak a gyerekek az Egészségfejlesztési Táborban (galéria)

A Halasi Egészségfejlesztési Iroda és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház idén is megszervezte nyári táborát. A csütörtök különösen emlékezetes marad majd a résztvevők számára, ugyanis rendvédelmi napot tartottak. A gyerekek megismerkedhettek a halasi tűzoltók, rendőrök és a büntetés-végrehajtásban dolgozók munkájával, eszközeivel. Még tálcatüzet is olthattak a program végén.

Második alkalommal szervezték meg városunkban az Egészségfejlesztési Tábort. A helyi egészségfejlesztési iroda és a kórház igyekezett változatos programot összeállítani a gyermekeknek. Csütörtökön viszont olyan napot szerveztek, amelyről a résztvevők még sokáig mesélnek majd. Délelőtt a halasi tűzoltóságot látogatták meg a táborozók, ahol megismerkedhettek a lánglovagok áldozatos munkájával és eszközeivel. Délután pedig rendőrök és büntetés-végrehajtási dolgozók érkeztek a kórház parkolójába.

Lehetőség volt arra, hogy a gyermekek beüljenek egy rendőrautóba, illetve kipróbálhassák a védőfelszereléseket, bilincseket. Megismerkedhettek a balesethelyszínelők eszközeivel is. Az egyik legjobban várt program a tálcatűz oltása volt, a Halas Tűzvédelem Kft. közreműködésével. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.