Új autókat vásárolt a KIGSZ (galéria)
Közélet

Új autókat vásárolt a KIGSZ (galéria)

Saját forrásból vásárolt két új járművet a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete (KIGSZ). A közel 15 millió forintos beszerzésnek köszönhetően a két Fiatot több célra is tudja majd használni a KIGSZ, illetve a többi városi intézmény is.

Új járművekkel bővült a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezetének flottája. A napokban két Fiatot vásárolt az intézmény, Stírné Prikidánovics Tímea igazgatónő elmondása szerint saját megtakarításokból sikerült az autókat beszerezni. A személy- és áruszállításra alkalmas kisbuszokat hétfőn délután mutatták be a városháza udvarán. A járművek értéke közel 15 millió forint. Az egyiket az ebéd kiszállításában használják majd, míg a másikkal oldják meg az óvodások uszodába juttatását, de más városi intézmények is igénybe vehetik majd.

Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere azt mondta, hogy a ciklus elején elhatározták, a város tulajdonában lévő, koros autókat lecserélik. A mezei őrszolgálat, a városi rendészet és az idősek otthona is így kaphatott új terepjárókat, illetve kisbuszt. A KIGSZ-nek is szüksége volt járművekre és erre a forrás biztosítását a takarékos gazdálkodás tette lehetővé.