Ünnep után bizottsági- és testületi ülés lesz
Közélet

Ünnep után bizottsági- és testületi ülés lesz

Ahogy vége a húsvéti ünnepeknek, ismét munkához látnak a halasi önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai. Április 23-án és 24-én a bizottságok véleményezik az előterjesztéseket, majd 25-én a képviselőtestület hoz döntéseket. Várhatóan 27 napirendi pontot vitat meg a képviselőtestület. A munka zárt üléssel kezdődik, itt döntenek arról, hogy idén kik vehetik majd át a Kiskunhalas Város Egészségügyéért Díjakat.

Az április 25-i halasi képviselő-testületi tanácskozás a zárt ülést követően beszámolókkal indul. Beszámol a 2018-as év munkájáról és eredményeiről a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, illetve az Önkormányzati Rendészet. Majd a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás és az NKM Áramszolgáltató Zrt. Önkormányzati Kapcsolatok Osztálya is.

Az Európai Parlamenti választásra készülve a képviselőtestület szavazatszámláló bizottsági póttagokat választ, de bírósági ülnökökről is most döntenek. A témák között szó lesz például a tanyagondnoki szolgálat tervezett bővítéséről, a gördeszka pálya felújítását célzó pályázatról, illetve véleményezik a képviselők a Fazekas iskola igazgatói posztjára érkezett pályázatot. Az előterjesztés szerint a jelenlegi igazgatóhelyettes Kárász Péter adta be vezetői és szakmai elképzeléseit.

(A képviselő-testületi ülést a Halas Televízió április 25-én, a zárt ülést követően, 13 óra után pár perccel élőben közvetíti és webes felületeinken is nyomon követhetik a döntések alakulását.)