Út a boldogsághoz (galéria)
Közélet

Út a boldogsághoz (galéria)

Garas Eliza vendégeskedett a Forrás-Új Tükör Klubban október 15-én. Praktikák a boldogság felé címmel tartott előadást az összejövetel résztvevőinek. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. 

Garas Eliza az est folyamán érzésekről beszélt. Rámutatott: a boldogság eléréséhez fontos pozitív dolgokra gondolni. Aki jelen volt a rendezvényen, boldogságfokozó stratégiákat ismerhetett meg. - Pedagógus a fő foglalkozásom. Így is vagyok itt és mentálhigiénés szakemberként is – mondta. – A Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézetében tanultak, a mentálhigiénés hivatás a fő hivatásomat egészíti ki – tette hozzá a Szent József Katolikus Általános Iskola tanára. 

Garas Eliza a lelki élet megsegítésével, a problémák leküzdésével foglalkozik. Közben megismerte a pozitív pszichológiát, a boldogság-foglalkozásokat. - Elmerültem a témában. A pozitív pszichológia megágyaz a boldogságkutatásnak. Képviselői nem a hibás működést akarják javítani. Akik a boldogság elérésének kérdésével foglalkoznak, azt vallják, hogy ez megközelítési mód és fejleszthető. (A témával részletesebben foglalkozik a Halasi Tükör hetilap október 22-i száma.)