Útfelújítás a Szalai dűlőn
Közélet

Útfelújítás a Szalai dűlőn

Megkezdődtek az útkarbantartási munkálatok a nagy forgalmú külterületi gyűjtőúton. A terület képviselője, Laskovicsné Terzics Edit korábban felmérte a külterületi útviszonyokat, ez a szakasz volt az egyik legrosszabb, így itt kezdték el a munkát.

A téglagyár közelében lévő útszakaszon megtörtént az útfelület előkészítése, így ma már a felső réteget terítették el a Városgazda Zrt. által megbízott kivitelezők. A külterületi úton korábban nem volt egyszerű a közlekedés, a szárazság idején a mély homok, esős időben pedig a sok tócsa okozott gondot. A körzet képviselője elmondta, a külterületen élők problémáit is szem előtt kell tartani.

A területen járva hallotta, hogy sokan panaszkodtak a rossz útviszonyok miatt, így a költségvetési források elosztásakor kérte, hogy itt legyen felújítás. A közel négyszáz méteres szakaszon mart aszfaltot terítettek le a kivitelezők. Szilágyi Mihály a Városgazda Zrt. főágazatvezetője úgy gondolja, hogy ez az anyag ide a legideálisabb. A leterítését követően a járművek tovább tömörítik az aszfaltot, a nyári melegben pedig kellően összeolvad majd a felület.