Váris diákok szakmai gyakorlata Bécsben
Közélet

Váris diákok szakmai gyakorlata Bécsben

KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma 22 diákja a nyári szünidőben az Erasmus+ program keretén belül külföldi szakmai gyakorlaton vehettek részt Bécsben.

Hat eladó, 4 asztalos, 5 hegesztő, 3 villanyszerelő, 2 karosszérialakatos és 2 pincér tanuló próbálhatta ki magát nemzetközi környezetben. A nagyszerű lehetőséggel élve életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodhattak a tanulóink.

A háromhetes szakmai gyakorlat vállalati környezetben valósult meg, minden diák az adott szakterületének megfelelő munkakörnyezetben dolgozott. A munkaidő letelte után és hétvégén jutott idő a kikapcsolódásra is, Bécs történelmi és kulturális nevezetességeivel ismerkedtek.

Ezen kívül szabadidős és sporttevékenységeket is beiktattak a mindennapjaikba a kint tartózkodás ideje alatt. A diákok jól érezték magukat, csiszolhatták idegennyelv-tudásukat, megismerték Bécs egy szeletét és belekóstolhattak a külföldi munka lehetőségébe. Ennek ellenére a program lezárásakor szívesen indultak vissza a hazájukba.