Vasárnap délután zárul Halason az őszi lombgyűjtés
Közélet

Vasárnap délután zárul Halason az őszi lombgyűjtés

Ezen a hétvégén véget ér a halasi őszi lombgyűjtési akció. Így akinél még van összegyűjtött falevél vagy egyéb zöldhulladék, éljen a lehetőséggel. Az önkormányzat és a Halasi Városgazda Zrt. szervezésében most is a város két pontjára helyeztek ki konténereket. A Szabadság téren -  a Felsővárosi-iskola előtt – illetve a Kálvin téren lehet díjmentesen leadni a zöldhulladékot. A növényi származékok elhelyezésében a helyszínen segítenek a Városgazda Zrt. munkatársai. A konténerek reggel 8-tól délután 17 óráig vannak nyitva.

Ha van falevele, most még leadhatja az őszi lombgyűjtési akció keretében. November 29-én Halason a Szabadság téren -  a Felsővárosi-iskola előtt – illetve a Kálvin téren lehet díjmentesen leadni a zöldhulladékot. A növényi származékok elhelyezésében a helyszínen segítenek a Városgazda Zrt. munkatársai. A konténerek reggel 8-tól délután 17 óráig vannak nyitva. Fontos tudnivaló, hogy kizárólag zöldhulladékot lehet vinni a konténerekbe. A begyűjtött lomb komposztálásával a környezet számára értékes tápanyag keletkezik.

Az akció lezárulta után is több lehetőség lesz a zöldhulladék elhelyezésére. Kisebb mennyiségben a lakosság továbbra is ingyen beszállíthatja zöldhulladékát a felüljáró mellett található Kiskunhalasi Lakossági Hulladékudvarba . Nagyobb mennyiségben, térítés ellenében pedig a Szegedi úti Kiskunhalasi Regionális Hulladékkezelő Központban is átadható a zöldhulladék, illetve egy további lehetőség a zöldjárat is.