Veszélyeket rejt digitális lábnyomunk
Közélet

Veszélyeket rejt digitális lábnyomunk

Sokan a mai napig nincsenek tisztában azzal, milyen kártékony hatásai lehetnek, ha felelőtlenül osztanak meg magukról adatokat, tartalmakat a világhálón. Ezekre a veszélyekre hívták fel a Szilády-gimnázium fiataljainak figyelmét egy rendhagyó előadás keretében.

Diákok érkeztek kedd délután a református imaházba. Egy olyan interaktív előadáson vehettek részt, mely országszerte nagy sikerrel zajlik. Köszönhető ez annak, hogy a fiatalok szemszögéből közelítik meg a problémákat.

- Rengeteg fiatal használja a közösségi oldalakat, a legtöbben egyszerre több ilyen oldalon is regisztrálva vannak. Fotókat, videókat osztanak meg magukról, olyan bejegyzéseket posztolnak, vagy lájkolnak, amik most jó poénnak tűnnek. De gondoljunk csak bele, mi lesz, ha évekkel később, már felnőttként jelentkeznek egy komoly állásra, ahol a munkáltató megvizsgálja a jelentkező korábbi netes, „digitális lábnyomát". Olyan kompromittáló dolgokat találhat, amik az adott személyre nézve nagyon rossz hatással lehetnek - mondta el az előadás fő témaköréről Nádori Gergely, pedagógus.

Mint elhangzott, a megfelelő odafigyeléssel és netes beállításokkal sokkal nagyobb biztonságban lehetnek a fiatalok. A különböző állomások felkeresését követően a sziládysok elmondták, sokkal jobban oda fognak figyelni ezentúl arra, kinek mit fognak megmutatni privát szférájukból az interneten.

Hozzászólás (0)