Vigyázat, csalók gyűjtenek adatokat!
Közélet

Vigyázat, csalók gyűjtenek adatokat!

Újabb adathalász levél kering a magyar e-mail címmel rendelkezők között - figyelmeztet honlapján az OTP Bank. Úgy tudjuk, már halasi személyek is kaptak a „kamulevélből".

A bank nevében ismeretlenek e-mailen próbálnak ügyféladatokat kicsalni. A hamis levélben arra kérik a gyanútlan ügyfeleket, hogy kattintsanak egy linkre, és ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat. A pénzintézet arra kéri ügyfeleit, hogy ne adják meg az adatokat. Ha már megtették, azonnal hívják a 36 (1) 366 6666 telefonszámot, vagy írjanak az informacio@otpbank.hu e-mail címre! Arra is felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy az OTP Bank soha nem kér ilyen adatokat e-mailben.

A csalók az alábbi szöveget küldik az üzenetben:

„Tisztelt Ügyfelünk!

A közelmúltban nagy mennyiségű adatlopás történt ügyfeleink számára. Az ügyfelek védelme érdekében más módon is bevezettük az online ellenőrző kódot a magánélet és az ügyféladatok védelmére. Ma kell ellenőriznie személyazonosságát és bankadatait. itt ellenőrizheti adatait: https://www.otpbank.hu/en/OTPdirektlog/verification

Az adatok érvényesítésének vagy teljes ellenőrzésének elmulasztása véglegesen lezárja fiókját. Elnézését kérjük a kellemetlenségért. Biztonságunk a mi elsőbbségünk. Köszönjük, hogy bankol velünk.

Üdvözlettel, OTP Bank"