Vírus miatti intézkedések a postákon
Közélet

Vírus miatti intézkedések a postákon

A tavaszihoz hasonló intézkedéseket vezetett be a Magyar Posta. Az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Ez azt jelenti, hogy a reggeli nyitást követően a postai munkatársak a 65 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban. Az időseknek javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek. A fertőzésveszély csökkentése érdekébe újra bevezették az egyedi várakozási rendet is, így egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többieknek a bejárat előtt kell várakozni egymástól javasoltan legalább 1,5 méterre.

Ismét elsőbbséget biztosít a Magyar Posta az idős ügyfeleknek az ügyfélkiszolgálásban a postákon a nyitás első órájában, és ezzel párhuzamosan visszaállítja a tavaszi várakozási rendet november 26-tól. A Magyar Posta tájékoztatója szerint a postai szolgáltatások működtetésének biztonsága, valamint a munkatársak és az ügyfelek egészségének megőrzése érdekében vezették be az újabb intézkedéseket.

A társaság az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosít a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Hasonlóan a tavaszi, első hullámban meghozott intézkedéshez, a reggeli nyitást követően a postai munkatársak a 65 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban. Az időseknek javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelünktől pedig türelmet és megértést kérnek.

Szintén a koronavírus-járvány miatt, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a Magyar Posta újra bevezette az egyedi várakozási rendet, ami annyit jelent, hogy egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többi várakozót kérik, hogy a bejárat előtt várjon, egymástól javasoltan legalább 1,5 méterre. Az ügyfelek beléptetését, irányítását – ahol szükséges - egy postai munkatárs segíti.

A Magyar Posta továbbra is megtartja a korábban meghozott védőintézkedéseket. Jelenleg is érintésmentes kézbesítéssel adják át a postai munkatársak a személyes átvételt igénylő küldeményeket, aláírás helyett igazolványadatok bemutatásával. A postákon, kézbesítéskor, az üzemekben és az irodákban is kötelező a maszk használata, a nagy létszámú telephelyeinken a beérkezéskor rendszeres a testhőmérséklet mérés. Általános előírás a gyakori fertőtlenítés.

Felhívják a lakosság figyelmét arra is, hogy – saját és a postások egészségének védelmében - viseljenek akkor is maszkot, ha otthonukban küldeményt vesznek át – áll a Magyar Posta Zrt. tájékoztatójában.