Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat
Közélet

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt csökkent a tűzveszély az erdőkben és a mezőgazdasági területeken ezért augusztus 6-tól megszűnt a tűzgyújtási tilalom az Alföldön - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Ám ezt követően is elővigyázatosnak kell lenni a tűzgyújtásokkal.

A NÉBIH közleménye szerint a tűzgyújtási tilalom visszavonása Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyét érinti. Ám felhívják a figyelmet arra, hogy a továbbiakban is körültekintően kell eljárni, hiszen hazánkban az erdőtüzek szinte száz százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Erdőterületen - a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is - csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad tüzet rakni, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tűz őrzéséről és eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni – áll a tájékoztatóban.

A tűzgyújtási szabályokról és az aktuális tűzgyújtási tilalmakról a katasztrófavédelem internetes oldalán lehet tájékozódni.