Zöld kiállítás díjazással
Közélet

Zöld kiállítás díjazással

A KRK Központi Általános Iskola kiemelt figyelmet fordít a természetvédelem fontosságának tudatosítására. A közelmúltban Madarak témában hirdettek alkotópályázatot. Lehetett rajzolni, festeni és tudományos bemutatót készíteni. Az eredményeket május 10-én hozták nyilvánosságra. A beérkezett munkákból kiállítást rendeztek az intézmény aulájában, a legjobb munkák készítőit pedig jutalmazták.

A rendezvényen először a művészeti munkákat értékelték. Összesen tizenhat díjat adtak át a résztvevőknek. A prezentációt készítő diákok közül négyet részesítettek elismerésben.

- Az oktatási intézmény művészeti és reál munkaközössége madarak, fák napja alkalmából hirdetett pályázatára több száz pályamunkát készítettek a tanulók. A rajzosoknál volt előválogató. Összesen 124 alkotás került elbírálásra. A felső tagozatosok prezentációikban bemutatták az általuk legérdekesebbnek tartott madarakat, azok élőhelyeit és jellemzőiket – tudtuk meg Andrási Szabolcsné igazgatóhelyettestől.

A kiállítást Greguss Viktor nyitotta meg. A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület elnöke a madarak és a fák nevében is nagyon köszönte a megtisztelő meghívást.

- E nap fő célja, hogy elmélyítse a társadalom és különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét. Hogy mit is jelentenek számunkra a madarak és a fák? Nem túlzás azt állítani, hogy az életet! Ám a mai modern, a természettől eltávolodó világunkban ezt a tényt egyre többen elfelejtjük – mutatott rá Greguss Viktor.

Madarak rajzpályázat helyezettjei. I. korcsoport: 1. Füstös Fanni, 2. Szabó Szófia Noémi, 3. Péter Nóri. Különdíjas lett a 2. c csoportmunkában. Név szerint: Babenyecz Anna Eszter, Gál Dávid, Gusztos Hanna, Harkai Gábor, Horváth András, Nagy-Kálózi Heléna, Patai Roxána, Simola Zoé és Vilcsek Szabolcs. II. korcsoport: 1. Rácz Lívia, 2. Rapavi Róza, 3. Vilcsek Dóra. Különdíjas: Ormos Lili Blanka. III. korcsoport: 1. Löszter Alexandra, 2. Szabó Zsófia Janka, 3. Horváth Dominik. Különdíjas: Böthe Viktória. IV. korcsoport. 1. Prikidánovics Korina, 2. Sója Titanilla, 3. Kiss Attila Dezső. Különdíjas: Kalmár Anaisz.

A tudományos bemutató készítői között 1. Puskás Szabolcs, 2. Posgay Kyra és Pajor Lili, 3. Sörös Luca.