Programszüret Kiskunhalason
Kultúra

Programszüret Kiskunhalason

Lesz miből válogatni az elkövetkező napokban is. Olvasóklub, Mobilitási hét, Zsidó Fesztivál, és Afrika-nap várja az érdeklődőket, de indul a Motolla kézműves műhely és a játékos bábos mesék is.
Szüreti vigasságok
Kultúra

Szüreti vigasságok

A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolában hagyományőrző program várta a gyerekeket pénteken délután. Szüreti forgatagnak lehettek részesei az alsó tagozatos diákok. Ahogy a korábbi években, úgy most is a Kalamáris Kulturális Alapítvány szervezte a rendezvényt.
Vasárnapi dallista
Kultúra

Vasárnapi dallista

Köszöntse dallal ismerősét, barátját, rokonát és küldjön jókívánságot a Szabadkai Magyar Rádión keresztül! A Délvidék legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14 órától 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából hírportálunkon is böngészhet! A szeptember 15-i dalok listája és a rádió elérhetőségei az alábbiakban található.
Dr. Kecskés István a klubban
Kultúra

Dr. Kecskés István a klubban

Újabb állomásához érkezik Kiskunhalason a Forrás-Új Tükör Klub. Ma este egy sebész-orvos lesz a program főszereplője.
Bulis, folkos Konflispark (galéria)
Kultúra

Bulis, folkos Konflispark (galéria)

Ismét jó hangulatban telt el a 40. Halasi Szüreti Fesztivál első napja a Konflisparkban. Finom falatok, italok, meghitt környezet és több fellépő is várta a szép számban megjelenő érdeklődőket. Akik a népzenét, népdalokat, magyar nótákat és a lakodalmas muzsikát szeretik, azoknak bizony szombaton is ott a helyük.
Daróczi képek hódították meg Moszkvát
Kultúra

Daróczi képek hódították meg Moszkvát

Daróczi Csaba természetfotós, a halasi székhellyel működő Kiskunszt Fotóklub vezetője ismét rangos nemzetközi sikert ért el. Csütörtökön, Moszkvában, az Arany Teknős Fesztivál fotóspályázat fődíját nyerte el. A 10 éve létező fesztivál a környezettudatosságra nevelő legnagyobb nemzetközi projekt. A fantasztikus siker 3 elnyert díjat és hat kiállított képet jelent, amellyel a legeredményesebb pályázó lett Daróczi Csaba.
Fák, virágok, fények
Kultúra

Fák, virágok, fények

Újabb időszaki tárlat látogatható városunkban. A helyszín ezúttal a KRK Szilády Áron Gimnáziuma. A 40. Halasi Szüreti Fesztivál és a negyedszázados testvérvárosi kapcsolat alkalmából szeptember 5-én került sor a Fák, virágok, fények című nemzetközi kiállítás megnyitójára és a mesék, fotók, rajzok alkotóinak díjazására. A programot Kiskunhalas Város és a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete szervezte.
Bikini: igazi slágerparádé lesz Halason
Kultúra

Bikini: igazi slágerparádé lesz Halason

Jó hosszú idő telt el azóta, hogy Kiskunhalason koncertezett a Bikini. Az idén 37(!) esztendős zenekar igen aktív még napjainkban is, az egész nyarat végigturnézták a zenészek. Ráadásul a frontember, a halasi kötődésű D. Nagy Lajos közben a szólólemezét készíti. Az énekes elárulta nekünk, hogy igazi slágerparádéval érkeznek szeptember 8-án, 15 órától a halasi főtéren, a 40. Szüreti Fesztivál zárásaként. 
Szüreti dallista
Kultúra

Szüreti dallista

A 40. Halasi Szüreti Fesztivál alatt sem marad el a kívánság lehetőség. Küldjön jókívánságot, egy dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. Az szeptember 8-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.