Arcok a falakon
Kultúra

Arcok a falakon

Arcok címmel nyílik meg április 6-án a Közösségek Házában Szabados Norbert festőművész kiállítása. A művész számos hírességről készített portréfestményt az elmúlt években, ezek közül válogatja össze halasi tárlata anyagát.
Párharcok… (galéria)
Kultúra

Párharcok… (galéria)

Ray Cooney és John Chapman kacagtató vígjátékát tekinthette meg a közönség a Városi Filmszínházban március 21-én este. A párharcokkal tűzdelt Ne most, drágám! című darab a tavaszi színházi évad második előadása volt a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében. A Veres1 Színház vendégjátékának története London egyik elegáns szőrmeszalonjában játszódik. Felbukkannak szeretők, nercek, hiányosan öltözött hölgyek. Különös adás-vétel zajlik.
Pályázat a halasi civileknek
Kultúra

Pályázat a halasi civileknek

Április 16-ig várják a civil szervezetek jelentkezését arra a 2 millió forintos forrásra, amelyet programok szervezésére különített el a halasi képviselő-testület. A pályázatnak feltételei vannak - tudtuk meg a városházától. Alább olvashatók a részletek is.
Zene március idusa jegyében
Kultúra

Zene március idusa jegyében

Hagyomány a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában, hogy a második félévben házi hangversenyen lépnek fel a növendékek. A sort idén Mezei Attila tanítványai kezdték. A héten még egy koncert volt a zeneiskolában: Korponai Zsolt és diákjai összetett repertoárral készültek a nemzeti ünnep jegyében.
Operanagykövet járt Halason
Kultúra

Operanagykövet járt Halason

Prof. Dr. Temesi Mária operanagykövet tartott előadást a napokban az Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében. A művésznő nem titkolt célja, hogy még közelebb hozza a komolyzenét a mai fiatalokhoz.
Egy este Nagy Gáborral (galéria)
Kultúra

Egy este Nagy Gáborral (galéria)

Nagy Gábor a ’70-es évek egyik legnagyobb sztárja volt. Olyan legendás alkotásokban játszott, mint: A fekete város, a Bob herceg, Az ötödik pecsét. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében sorozat indult Találkozás művészekkel címmel. Első alkalommal, kedden Nagy Gáborral lehetett nosztalgiázni a Forrás-Új Tükör Klubban. A rendezvényt a Közösségek Házában tartották. 
Könyvet olvasni jó
Kultúra

Könyvet olvasni jó

Ezt vallja Bognár Edmond, a Szilády Áron Református Gimnázium diákja, aki az utóbbi időszakban nem kevesebb, mint 200 könyvet olvasott el. Annak érdekében, hogy korosztályának kedvet csináljon a lapozgatáshoz, elindított egy internetes könyvajánló blogot.