Szent Iván halasi ünnepe
Kultúra

Szent Iván halasi ünnepe

Már negyedik alkalommal rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a Szent Iván napi vigadalmat a Sóstó területén. Ezúttal is százak látogatta ki a programokra. Péter Szabó Szilvia és a Cimbaliband koncertje mellett látványos tűzgyújtás, lampionos evezés és tűzzsonglőr bemutató aratott nagy siker. A Szőke Pincészet jóvoltából százak koccinthattak a Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából.
A Wawelben énekel a halasi kórus
Kultúra

A Wawelben énekel a halasi kórus

Visszamondhatatlan felkérést kapott a kiskunhalasi Szent József Pedagógus Kórus. A Nowy Sacz-i  bazilikában és Szent Kinga sírjánál tervezett fellépéseiket követően a krakkói főkonzulátus kérésére a tervek szerint június 29-én a Wawel székesegyházában énekelnek a Szent László-emlékév lengyelországi eseményei alkalmából a szentmisén.
Világhírű zenészek az Idősek Otthonában
Kultúra

Világhírű zenészek az Idősek Otthonában

Helybe hozták a szép dallamokat. Nem mindennapi zenei élményben volt szerdán része a Kiskunhalasi Idősek Otthonában élőknek. Világhírű művészek érkeztek hozzájuk. A Budapesti Fesztiválzenekar vonósnégyese adott koncertet az intézményben.
Fantasztikus hangulatra számít
Kultúra

Fantasztikus hangulatra számít

A Szent Iván-éji vigadalom a népszerű programok közé tartozik, pláne ha az időjárás is kedvez neki. A szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. június 23-án várja a Sóstó partjára a kikapcsolódni vágyókat. Lesznek többek között bemutatók, koncertek, és Péter Szabó Szilvia is ellátogat hozzánk.
Plusz energiák a közönség által
Kultúra

Plusz energiák a közönség által

Igazi koncertzenekar a Cimbaliband. Jártak már Kiskunhalason, a borudvarban, június 23-án pedig új énekesnővel és repertoárral a Sóstónál lépnek fel. A korábbi években már nagy sikert aratott Szent Iván-éji vigadalom pénteken folytatódik. A Cimbaliband 21.40-kor kezdi a buliját. A rendezvényt ezúttal is a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezi.
Lengyel fellépésen a halasi kórus
Kultúra

Lengyel fellépésen a halasi kórus

A kiskunhalasi Szent József Pedagógus Kórus magyar komoly- és egyházzenei darabokat, valamint népdalokat bemutató hangversennyel köszönti az idén 725. éve megalapított Újszandec (Nowy Sacz) testvérvárost és Árpád-házi Szent Kinga magyar királylány sírját is felkeresik június utolsó napjaiban. A Szent László-év kapcsán pedig Krakkóban Szent László szülővárába és a nagy lengyel pápa, Szent II. János Pál ereklyéihez is elzarándokolnak. 
Öltözz és alkoss!
Kultúra

Öltözz és alkoss!

Június 24-én 18 órától újra Múzeumok Éjszakája Kiskunhalason, három helyszínen: a Berki Galériában, a Csipkeházban, és a Thorma János Múzeumban. Az esthez kapcsolódóan Meseszereplők jelmezversenyt és Kedvenc mesém rajzpályázatot hirdet a múzeum.
Oláh Maja tomboló sikert aratott
Kultúra

Oláh Maja tomboló sikert aratott

A Szent József Katolikus Általános Iskolában színes programokkal búcsúztatták az idei tanévet. Az utolsó tanítási napon Suli-bulit tartottak, amelyre Oláh Maja is meghívást kapott. Ő már többször járt Kiskunhalason, és énekével újra és újra megörvendezteti a közönséget. 
(►) Dér Henit kérték a gyermekek ajándékba
Kultúra

(►) Dér Henit kérték a gyermekek ajándékba

Kisszálláson évek óta június második vasárnapját nevezik ki Gyermeknapnak. Tegnap délután egy remek hangulatú rendezvényen vehetett részt a falu apraja-nagyja. A szervezők előzetesen azt kérdezték a gyermekektől, kit szeretnének sztárvendégként látni a szabadtéri bulin. A fiatalok Dér Henit választották, aki örömmel tett eleget a felkérésnek.