Dallista január 24-re
Kultúra

Dallista január 24-re

Küldjön jókívánságot dal kíséretében a Szabadkai Magyar Rádión keresztül ismerősének, rokonának, szeretteinek! A Dél-Magyarország legnépszerűbb rádiója vasárnaponként 14-től, 20 óráig tartó kívánságműsorának előadói listájából a Halasmédia weboldalán is böngészhet. A január 24-i dalok listáját és a rádió elérhetőségeit az alábbiakban találják.
(►) Élő adással, sok szereplővel ünnepeltük a magyar kultúra napját (galéria)
Kultúra

(►) Élő adással, sok szereplővel ünnepeltük a magyar kultúra napját (galéria)

Rendhagyó módon, egy élő televíziós adással ünnepeltük idén a magyar kultúra napját. A Halasi Média és Kultúra Kft. munkatársai egy három órás, sokszereplős műsorral kedveskedett a nézőknek. A fellépők szemmel láthatóan is nagyon várták már azt, hogy megmutassák azt, mennyire szeretik azt, amit csinálnak. Rendhagyó kulturmisszió volt ez, amelyet a televíziós képernyők előtt és a világhálón is nagyon sokan néztek. 
Kulturális játékot hirdetett a halasi könyvtár
Kultúra

Kulturális játékot hirdetett a halasi könyvtár

Január 22-e van, a Magyar Kultúra Napja. 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Ennek örömére a Martonosi Pál Városi Könyvtár egy kulturális játékot hirdetett, az intézmény ablakain egy megfejtésre váró kincskereső játékot találhatnak az érdeklődők.
(►) Gaudium Quintett
Kultúra

(►) Gaudium Quintett

Néhány héttel ezelőtt fogalmazódott meg az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusaiban, hogy szeretnének valami teljesen új, eddig még nem hallott produkcióval előrukkolni. Így született meg a Gaudium Quintett.
(►) Lyra 45 - jubileumi koncertre készül a zenekar
Kultúra

(►) Lyra 45 - jubileumi koncertre készül a zenekar

Ebben az évben ünnepli alapításának 45. évfordulóját a kiskunhalasi Lyra együttes. Többek között erről is beszélgettünk a tagokkal, de kiderült az is, mennyire mernek hosszútávon tervezni.
Idén 120 éves a magyar film
Kultúra

Idén 120 éves a magyar film

A filmek készítése nagyon összetett szellemi és gyakorlati feladat. Komoly csapatmunkát igényel, és sokba is kerül. A hazai produkciók gyártásuk során különböző korszakokat éltek meg. Erről és kedvenc alkotásairól is kérdeztük Kollarics Gábor középiskolai tanárt, akinek nevéhez filmklub is kötődött a városban. A filmes ismereteket is oktató pedagógus a magyar filmezés aranykorát szintén felidézte.
Múzeumi tervek
Kultúra

Múzeumi tervek

A koronavírus-járvány a Thorma János Múzeum elmúlt évi és idei forgatókönyvét is alaposan átírta. Az intézmény körülbelül 5 hónapig zárva tartott tavaly a látogatók előtt, az idei esztendőre szintén a bizonytalanság jellemző.  Terveik természetesen vannak a nyitást követő időszakra, de ezekről konkrétumokkal egyelőre nem lehet szolgálni. Szakál Aurél igazgatót elképzeléseikről kérdeztük.
(►) Célok és álmok
Kultúra

(►) Célok és álmok

Gyerekként tehetségkutatóban is indult, de most már szeretné a saját útját járni. Mandal Leila legtöbbször popdalokat énekel, és a jövőben is ilyen zenéket tervez írni. Az elmúlt évben Svédországba költözött Kiskunhalasról, hogy karrierjét építse. Leila céljairól és álmairól is nyilatkozott a Halasmédiának.
Csipke pályázat  - meghosszabbították a határidőt
Kultúra

Csipke pályázat - meghosszabbították a határidőt

XXI. századi enteriőr halasi csipkével. Még várják a hazai lakberendezők és belsőépítészek pályamunkáit. A világhírű hungarikumot, a halasi csipkét kell betervezni egy XXI. századi enteriőrbe. Ezzel szeretnék bemutatni a halasi csipke időállóságát és felhívni a figyelmet arra, hogy a halasi csipke a mai modern világban is éke lehet az otthonoknak. A pályázat leadási határidejét meghosszabbították, így március 31-ig van mód a pályamunkák benyújtására.