Hun a Peti?!
Kultúra

Hun a Peti?!

Kiskunhalason, a Tiszti Klubban bulizhatnak Polgár Petivel a műfaj kedvelői. A zenés humorista, parodista énekes új lemeze, a Hun a Peti anyagából is ízelítőt ad műsorában április 28-án éjszaka a Lakodalmas zenekarok és vőfélyek találkozóján. Peti azt ígéri, mindenki találhat kedvére valót a repertoárban.
Anita titka nívódíjat kapott
Kultúra

Anita titka nívódíjat kapott

Kozma Anita, a Halasi Box Club válogatott ökölvívója, e mellett a Képzmőművészeti Egyetem hallgatója, egyébként kiváló tehetség ezen a területen is. Most utóbbiban bizonyított azzal, hogy nívódíjat és harmadik helyet szerzett egy országos pályázaton a Titok címet viselő kisplasztika-sorozatával.
Finomságok és kulturális értékek
Kultúra

Finomságok és kulturális értékek

2001 óta minden tavasszal megrendezik az iskola aulájában a Bibós Kávéház elnevezésű kulturális rendezvényt. Mindig egy-egy végzős diák kapja meg a főszervezői feladatokat. Idén Tóth Mirtill volt a kávéház tulajdonosa, aki sok meglepetéssel készült.
Közeleg a mulatás napja
Kultúra

Közeleg a mulatás napja

Lakodalmas zenekarok és vőfélyek találkozója immár ötödször lesz városunkban. A szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. április 28-án estétől hajnalig tartó mulatozásra várja a vendégeket.
Szenvedélyes szerelem
Kultúra

Szenvedélyes szerelem

Véget ért a tavaszi színházi évad. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében a Marica grófnő című nagyoperettet tekinthette meg a közönség kedden este a Városi Filmszínházban Fogarassy Bernadettel a címszerepben. A zenés darabban olyan dalok csendültek fel, mint a Szép város Kolozsvár; a Hej, cigány; a Szent Habakuk; a Ringó vállú csengeri violám... Az egyik legizgalmasabb, legkeresettebb, legkülönlegesebb zenés vígjáték méltán kapott Kiskunhalason is vastapsot. A Pesti Művész Színház utazó társulata hozta el hozzánk ezt a varázslatos világot.
Elhalasztják a Szent György napi eseményt
Kultúra

Elhalasztják a Szent György napi eseményt

A rendkívüli, az évszakhoz képest szokatlan és kedvezőtlen időjárás miatt elmarad az április 22-re tervezett Szt. György napi szabadidős rendezvény a Hirling József Lovasparkban. A Lovas és Szabadidő Központ szervezői jelezték szerkesztőségünknek, hogy az elkövetkező napokban várható jelentős és változó állagú csapadék, hozzá az alacsony hőmérséklet oly mértékben befolyásolják a lovasbázison várható körülményeket, hogy e miatt nem tartják meg sem a szabadidős lovasversenyt, sem pedig a napra tervezett egyéb szórakoztató programokat.
Szoknya nem maradt szárazon
Kultúra

Szoknya nem maradt szárazon

Alaposan megöntözték a mélykúti legények a lányokat a Sóstó csárda udvarán. A Pásztortűz Egyesület szervezésében tartottak hagyományőrző locsolkodást a fiatalok.
Szégyenkő, vasút, csipke - kerek évfordulóink 2017-ben
Kultúra

Szégyenkő, vasút, csipke - kerek évfordulóink 2017-ben

Városunk históriája 2017-ben is számos jelentős évfordulóban bővelkedik. Ezen év is sok érdekességgel szolgálhat: történelmi események, királyi rendelkezések, intézmények létesítése, fontos épületeink és szobraink átadása, hungarikumunk megalapítása, kiemelkedő személyiségek születése és halála, valamint egyesületek és újságok elindítása, Végső István történész gyűjtése alapján.
Futott, ki merre látott...
Kultúra

Futott, ki merre látott...

Szódával, szagos vízzel és kölnivel is megöntözték a leányokat, szépasszonyokat a Halas Táncegyüttes férfitagjai. A hagyományőrző csoport a tájházban rendezte meg húsvéti locsolkodását.