(►) Elkészült az Ékes Kapu Otthon lakóinak klipje
Kultúra

(►) Elkészült az Ékes Kapu Otthon lakóinak klipje

Müller Péter Sziámi és zenekara 2015-ben jelentette meg a Szeretni még című dalt. A szöveg mondanivalója sok ember lelkét megérintette. Köztük voltak a kiskunhalasi Ékes Kapu Otthon lakói és nevelői is, akik rendhagyó hangvételű feldolgozást készítettek a dalból, sőt már egy videoklip is készült produkciójukhoz.

A Pedig jó volna szeretni még című halasi dalfeldolgozás különlegessége, hogy az eredeti dalszövegek mellett ebben a szereplők életének néhány keserű, ám fontos pillanata is megjelenik.

- Tavaly találkoztam azzal a felhívással, amiben Müller Péter Sziámi és zenekara arra buzdította a középiskolásokat, hogy egy verseny keretében dolgozzák fel egyedi módon azt a slágert. Volt egy „kakukktojás kategória” is, amibe mi maximálisan belefértünk. Sokat beszélgettem az otthonban élőkkel, megismertem az élettörténetüket, majd, amikor elkészült a dalszöveg, neveztünk vele a versenyen. Legnagyobb örömünkre, különdíjat kaptunk, ami hatalmas motivációt adott mindannyiunknak – mesélte Bácsalmási Gabriella fejlesztőpedagógus, a projekt ötletgazdája.

A dalhoz a közelmúltban egy videoklip is készült. A csapat a Halas Televízió stábját kérte fel a kisfilm elkészítésére. Az énekesek örömmel emlékeztek vissza a forgatásra.

- Nagyon jó volt az a nap. Bementünk a televízió stúdióba, ahol többször is elénekeltük közösen ezt a dalt. Voltak lámpák, kamerák, amik mind nagyon érdekesek voltak. Nekem mindig jó érzés együtt zenélni, énekelni a többiekkel. A dal arról szól, hogy szeressük a másikat. Én szeretek szeretni, mert jó érzés – osztotta meg véleményét Tóth Mihály, az Ékes Kapu Otthon egyik lakója.

Tervekből nincs hiány, a zenekar újabb és újabb dalokat tanul meg, áprilisban pedig egy kiskunhalasi rendezvényen Müller Péter Sziámi és nagyközönség előtt is előadják majd kedvenc slágereiket.