(►) Mona Lisa Halas belvárosában
Kultúra

(►) Mona Lisa Halas belvárosában

Egy újabb, színes alkotással bővült városunk központja. Azok a szegedi művészek, akik a Csipkeházzal szemközti társasház falára festettek egy gigantikus gyermekalakot néhány éve, most az egyik vendéglátóhely felkérésére egy korábban rossz állapotban lévő, kihasználatlan falfelületre a Mona Lisa egy egész új, egyedi változatát készítették el.

- Ebben a városban három éve festettünk legutóbb, akkor készült az 53-as főút melletti alkotásunk. Azóta is hasonló projektekben mozgunk, büszkén mondhatom, hogy egyre nagyobb alkotásokat kérnek tőlünk. Örülök, hogy újra Kiskunhalason festhetünk, ez ismét egy érdekes kihívás volt. Egy Mona Lisa parafrázist kértek tőlünk, ez került fel most a falra – nyilatkozta Marton Ákos.

- A folyamat mindig tervezéssül kezdődik. Kicsiben elkészítjük a terveket, ha mindketten elégedettek vagyunk vele, akkor jöhet a tényleges megvalósítás. Ami a legfontosabb ezeknél a nagyméretű képeknél, az a rutin. Szerencsére már hosszú évek óta foglalkozunk ezzel, így ez nagy előny számunkra a munka során – árulta el Vinkó Leó.

Még több cikk

A magyar Olympiász

A magyar Olympiász