(►) Szeretnék sok új dalt előadni
Kultúra

(►) Szeretnék sok új dalt előadni

Oláh Maja fogalmazta ezt meg közelgő kiskunhalasi koncertje kapcsán. Bár az igazi jó idő még várat magára, a fiatal tehetség már készül szabadtéri fellépésére. A közönség a május 31-i Nyárindító Főtérparty és Food Truck Show alkalmával találkozhat vele este 6 órakor.

- Tavalyi vendégszereplésed óta videoklipet is forgattál. Milyen koncepció alapján?

- Szeptember 5-én írtam meg a Kiborult a szív című dalomat, amit később Szatmári Keve zenei producerrel vettünk fel. Több napig dolgoztunk rajta. Úgy gondolom, meglett az eredménye. Akkor álmodtam meg, hogy szeretnék a dalhoz videoklipet. Így írtam hozzá egy forgatókönyvet, majd a barátaimat kértem, hogy segítsenek a munkálatokban. A videót két napig forgattuk, mivel két fő részre osztottam. Jómagam utómunkáltam, majd a YouTube-csatornámon közzétettem.  Nem profi a videó, hisz két kezünk munkája, de szerintem ez is adott hozzá egy pluszt.

- Milyenek a visszajelzések?

- Hamarosan eléri a videó megtekintéseinek száma a 10.000-et, aminek nagyon örülök. Úgy gondolom, ez már egymagában is egy elég pozitív visszajelzés, a kommentekről nem is beszélve. Szerencsére nagyon tetszik az embereknek.

- Fontosnak tartod a megújulást. Miben változtál, változtattál a legtöbbet tavaly óta?

- Ha koncertekről van szó, általában más zenészek dalait adom elő. Próbálok mindig olyanokat feldolgozni, amikben otthon érzem magam, és őszintén tudom átadni a közönségnek. Ismételni viszont nem szeretek. Vannak visszatérő dalaim, de nem szeretnék unalmassá válni. Ha sokszor adok elő egy dalt, előbb-utóbb én is ráunok, és már nem tudom akkora lendülettel előadni, mint mondjuk, az első 10-15 alkalommal. Ezért tartom fontosnak, hogy minden évben változtassak a repertoáromon, és akár az előadásmódomon is. Tavaly például újdonság volt, hogy saját dalokat is játszottam gitáron.

- Milyen repertoárral érkezel a Nyárindító Főtérpartyra május 31-én?

- Igyekszem minél színesebb portfólióval készülni. Szeretnék sok új dalt előadni, sajátokkal vegyítve.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap május 22-i számában olvashatják.

Fotók: Molnár Ákos