A 35 éves Hegedűs Együttes koncertje Kiskunhalason
Kultúra

A 35 éves Hegedűs Együttes koncertje Kiskunhalason

Az 1982-ben alapított Hegedűs Együttes, Bács-Kiskun megyében elsőként alakult, mint táncházi zenekar. Vezetőjét, Hegedűs Zoltánt, sokan ismerhetik Kecskeméten főiskolai oktatóként, hiszen a GAMF informatikai tanszékének docense.

A május 20-i Folk estre igazán különleges repertoárral készül a zenekar. Többek között felcsendülnek: Kecskemét is kiállítja-kunverbunk, magyarszováti, vajdaszentiványi és bonchidai dallamok. A népzenei koncertet most hetedik alkalommal is díszítik táncok. Bischoff Ádám és Dóka Zsuzsa, valamint Mándity László és a Kiskun Táncegyüttes több tagja is fellép majd.

A Folk estre látogatók megszokhatták, hogy a népzene és a tánc mellett kézművességgel is kiegészül a rendezvény. Viselet, kerámia és mézeskalács bemutatót is láthatott már a közönség, ez alkalommal Soltvadkertről érkezik két termelő. Kárász Rita többszörösen díjnyertes szörpjeit, illetve a Font pincészet finom borait is meg lehet kóstolni az este folyamán. A Hegedűs Együttes koncertje után dal és tánctanítás várja az érdeklődőket, majd táncház veszi kezdetét. A megéhezett, megszomjazott nézőkről, táncosokról Dobos Janiék gondoskodnak, annyit elöljáróban el lehet árulni, hogy a márciusban nagy sikert arató bakonyi sertésragu után, ismét különleges vacsorát készítenek a vendégek számára.

A belépés díjtalan, minden népzene iránt érdeklődőt szeretettel várunk a május 20-i Folk estre, 18:30-tól. A Hegedűs Együttes koncertjét a Halas Televízió rögzíti, és egy későbbi alkalommal műsorára tűzi. A hagyományőrző rendezvényt az Extractum Gyógyszergyártó, Forgalmazó és Szaktanácsadó Zrt. is támogatja.

Vadkerti Mónika

Hozzászólás (0)