A pusztítás reggelei
Kultúra

A pusztítás reggelei

A Közösségek Házában Bíró Tímea könyvbemutatójával folytatódott a Forrás-Új Tükör Klub rendezvénysorozata. A pusztítás reggelei című kötetről a szerzővel és Miroslav Jovancic illusztrátorral beszélgetett a házigazda, Király Gábor.

A szabadkai Bíró Tímea verses kötete az idei könyvhétre jelent meg. Három ciklusból áll a kiadvány. Az első, a Mindennapi nehezék a mélyszegénységet jeleníti meg. A második, a Petefészekrakás a családalapításról és a traumáiról szól. A harmadik, az Erdők, lovak című a családon belüli erőszakkal foglalkozik, a bántalmazásról szól, emléksorok jelennek meg.

- Nem biztos, hogy az országok hadakozása a legnagyobb háború. Itt a társak egymást, az ember az állatot, az állat az embert csonkítja. A szövegek nem helyhez kötöttek. Ezekben a háborúhoz nem kell pénz, sőt a hiánya szül negatív helyzeteket – mondta Bíró Tímea. - Perifériára szorult életérzések, életek, lelkek jelennek meg – tette hozzá.

Bíró Tímea könyvbemutatója a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg. A szerzővel készített interjú a Halasi Tükör szeptember 20-i lapszámában olvasható.

Kép-szöveg: Pál László

Hozzászólás (0)