Abszurd, meglepő, ironikus…
Kultúra

Abszurd, meglepő, ironikus…

Ez mind szerepet kapott a Honeybeast új lemezének címválasztásakor. Élet a Marson lett végül, így jelent meg a hanghordozó. A zenekar dalai több korosztályt megérintenek. Ennek oka lehet a jó alapot adó élettapasztalat, az önirónia, önreflexió és a humor. A Honeybeast szeptember 7-én városunkban koncertezik. A buli este 10-kor indul. Az együttes a 40. Halasi Szüreti Fesztivál sztárvendégeként vendégszerepel a településen, és lép fel slágereivel a nagyszínpadon. Bencsik-Kovács Zoltánnal, az együttes alapítójával beszélgettünk.

- Hogyan találtatok rá Tarján Zsófira, a budapesti énekesnőre szegedi zenekarként?

- Kővágó Zsoltinak, a billentyűsünknek ismerőse volt a kőbányai zeneiskolában. Eljött egy meghallgatásra énekelni, és akkor tudtuk, hogy ő lesz az.

- Az első perctől megvolt az összhang köztetek?

- Igen, azt gondolom. Az elején még megvoltunk illetődve – ő is, mi is -, aztán nagyon sok mindenen átmentünk együtt. Most meg nagy család az egész. Nyilván hónapok teltek el, mire lehetett arról beszélni, hogy összeszoktunk.

- Legújabb lemezetek az Élet a Marson címet kapta. Mi volt a koncepció az összeállításakor?

- Tulajdonképpen ugyanaz, mint a többi lemeznél. Próbáltuk a Honeybeast-nél megszokott tematikát tartani. Valami abszurd, valami meglepő, valami ironikus címet szerettünk volna a lemeznek. Így lett Élet a Marson. Nyilvánvaló, valahogy azzal függ össze, hogy nincs élet a Marson. Ez is a dalban a refrén. Élet a Marson. Élet a Földön. Élet Európában. Élet Magyarországon. Ezeket próbáltuk szövegben meg címben is összefogni. A dalokban itt is benne van a társadalomkritika, a magány, az elidegenedés.

- Mivel érkeztek a 40. Halasi Szüreti Fesztiválra?

- Nagy slágerek biztos lesznek. Van azért néhány dal, amit nem lehet kihagyni. Azt, hogy pontosan mik lesznek, még én sem tudnám megmondani, de nem is akarnám lelőni a poént.

A bővebb interjút a Halasi Tükör augusztus 28-i számában olvashatják.

Még több cikk

Mindig másképpen…

Mindig másképpen…

Gyilkos irodák

Gyilkos irodák

Dallista február 9.

Dallista február 9.