Baráthságos utcakövek
Kultúra

Baráthságos utcakövek

Pénteken este nyílik meg a Közösségek Házában Baráth József művésztanár legújabb kiállítása. A Baráthságos utcakövek című tárlat megnyitója 17 órakor lesz.

Az eredetileg Pozsonyból származó művésztanár 89. évét is betöltötte már, és több, mint 60 éve él Halason, ahol rajz szakos pedagógusként dolgozott elsősorban a Központi Iskolában; de később nyugdíj mellett több középiskolában is tanította rajzra és a művészet szeretetére a gyerekeket.

Ma a városi közélet szerves tagja, hiszen mindennapi sétái alkalmával szívesen beszélget az emberekkel, és vitat meg különböző érdekes témákat. Az alkotás is élete fontos része: különböző műfajokban készített képeket; ma elsősorban a leegyszerűsített ábrázolást műveli festékszórással.

Hosszú ideje nyár végén vagy ősszel kiállítás nyílik alkotásaiból; így lesz ez most is: október 12-én, pénteken 17 órakor lesz a megnyitó alkotásaiból a Közösségek Házában. A művésztanár maga ad tájékoztatást műveiről. A kiállítás támogatói: Manfred Rottmar és Szalai István.