Berki Viola képei a Vigadóban (galéria)
Kultúra

Berki Viola képei a Vigadóban (galéria)

Egy különleges helyszínen, a Pesti Vigadóban nyílt meg tegnap este az a kiállítás, melynek célja, hogy a fővárosban élők is megismerhessék a kiskunhalasi Berki Viola festményeit. Mi, halasiak nagyon büszkék lehetünk, hiszen sokan voltak kíváncsiak a tárlaton bemutatott alkotásokra.

Egy ember élt és álmodott - ez a címe annak a budapesti tárlatnak, ami március 27-én nyílt meg a Vigadóban. A hatodik szinten található kiállítóterem falain kizárólag Berki Viola festményei kaptak helyet. A megnyitó ünnepségre városunkból is sokan ellátogattak, közel száz halasi érdeklődő vett részt a nem mindennapi eseményen.

Az ünnepség nyitányaként prof. emeritus Fekete György. a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Elmesélte, hogy személyesen is ismerte Berki Violát, ezért külön öröm számára, hogy most egyben is megcsodálhatja a halasi alkotó képeit.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere arra buzdított mindenkit, hogy ha most megtetszettek nekik a kihelyezett képek, akkor látogassanak el városunkba, hiszen még megannyi kulturális és egyéb kincs vár az ide érkezőkre. A városvezető beszélt a Thorma-múzeumról, a Berki Galériáról és a halasi csipkéről is. 

A megnyitón több dalt is előadtak a Szilaj Citerazenekar tagjai. Mint mondták, hatalmas büszkeség számukra, hogy ilyen illusztris helyen muzsikálhattak, ráadásul Berki Viloa képei között. Mint kiderült, a művésznő maga is nagyon szerette hallgatni a zenekar dalait.

A kiállításon készült felvételeinket a Halas TV szerda esti Híradójában mutatjuk be.

fotók: Anda Péter