Bulis, folkos Konflispark (galéria)
Kultúra

Bulis, folkos Konflispark (galéria)

Ismét jó hangulatban telt el a 40. Halasi Szüreti Fesztivál első napja a Konflisparkban. Finom falatok, italok, meghitt környezet és több fellépő is várta a szép számban megjelenő érdeklődőket. Akik a népzenét, népdalokat, magyar nótákat és a lakodalmas muzsikát szeretik, azoknak bizony szombaton is ott a helyük.

Az egykori halasi konflisállomáson van már évek óta a Halasi Szüreti Fesztivál egyik helyszíne. Az elmúlt időszak is bebizonyította, hogy a programsorozatban igenis helye van a népi műfajoknak, daloknak, zenéknek és a lakodalmas muzsikának is. Ez az érzésünk pénteken este, az első napon tovább erősödhetett. Szépen megteltek a padok, a székek, a felépők pedig garantálták a jó hangulatot.

A Balotaszállási Citerazenekar alapozta meg az estét, majd a Szilaj Citerzenekar volt a garancia a jókedvre,  mulatozásra. A Halasi Népdalkör pedig tovább spanoolta a közönséget, amely aztán  Sáfár Zsolesz bulijára már táncra is perdült. Jó hír, hogy aki tegnap elmulasztotta a hangulatcunamit a Konflisparkban, az szombaton is megteheti. A folklór délutánon a Tisza Táncegyüttes, a Kiskun Táncegyüttes, a Róna Táncegyüttes, a Lachy Tánccsoport, a Jovan Ducity Tánccsoport és a Sepsiszentgyörgyi Táncegyüttes áll színpadra 15 órától. Este nyolctól pedig DJ Sentinel noszatlgiabulija vár mindenkire.