Fénylő csillagok, versikék
Kultúra

Fénylő csillagok, versikék

Tanárok és diákok együtt tevékenykedtek azért, hogy minél emlékezetesebb legyen Mészáros Csaba testnevelő zenés költői estje. Az előadást kedden este tartották a Közösségek Házában Versikék a felhők mögül címmel a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében.

A világhálón, virtuálisan találkozott először Czagányné Pásztor Anikó drámapedagógus Mészáros Csaba alkotásaival. Mivel a testnevelő tanár versikéi elnyerték tetszését, úgy gondolta, szívesen színpadra vinné őket diákjaival. Az elhatározást tett követte, és a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős gyakorlatos színész tanulói a produkció részesei lettek.

- A gyerekek hozzátették a magukét. Népdalt, rock számot, ki-ki érdeklődési körének megfelelően. A diákok a kezdet kezdetétől nagyon lelkesek voltak. Azokat a versikéket válogattuk be a műsorba, amelyek tényleg közel állnak hozzájuk – tudtuk meg Czagányné Pásztor Anikótól.

Az előadásban kilenc tanuló szerepelt, akiket Kothencz Ádám kísért gitáron. A műsor nyomokban Beatles-melódiákat is tartalmazott.

- A Beatles 1978-tól életem része, ezért is kezdtem el írni, zenélni – mondta Paul McCsabi. – Ez egy remek hobbinak indult. Titokban reménykedtem, hogy felfedezik, most pedig megvalósult ez az álom – tette hozzá.

A Versikék a felhők mögül nagy sikert aratott a Közösségek Háza diákok és felnőttek alkotta közönsége előtt. A személyes gondolatok, a fénylő csillagok utat törtek maguknak irodalmi körben.

Fotók: Anda Péter