Főtéri bábjáték
Kultúra

Főtéri bábjáték

A Szent László emlékév alkalmából különleges rendezvénnyel készült a Szivárvány Bábszínház.  Előadásaikkal, művészeti tevékenységükkel szombaton közelebbről is megismerkedhetett a közönség Kiskunhalas főterén.

A történelmi játék az államalapítástól Szent László haláláig elevenítette fel az eseményeket. A színjátszók saját dramaturgiával készültek Fejes Józsefné vezetésével. A programra szombaton délelőtt került sor a Bethlen téren.

- A magyar történelem megismertetése a cél – hangsúlyozta. - Régen is az volt a feladat, mint ma: az ország védelme a törvények betartatása és betartása által – tette hozzá.

A Szivárvány Bábszínházi Alapítvány államalapító királyainkra emlékezett műsorával. A hogyan védték hazánkat kérdésre törvények, legendák bemutatásával válaszoltak. A jeleneteket kiskunhalasi és tóthfalusi fiatalok adták elő.

- A bábozás segíti a vizuális és beszédkészség, a finommotorika fejlesztését. A közösségi együttlétek során egymás elfogadását is segítik a foglalkozások – fogalmazott Fejes Józsefné.