Fúvóskoncert a Panorámatoronyban
Kultúra

Fúvóskoncert a Panorámatoronyban

Különleges koncert helyszíne volt pénteken délután a Panorámatorony. A TérZene sorozat újabb állomásaként rendhagyó módon nem a halasi belvárosban, hanem harminc méteres magasságban zenélt a Tisza Kvintett. Többen megálltak a városháza mellett sétálók közül és hallgatták az ismerős dallamokat.

A tervek szerint tíz állomásos lesz a TérZene koncertsorozat folytatása. Már a nyár folyamán is népszerű volt a program, ezért döntöttek arról, hogy ősszel sem maradunk muzsika nélkül. Már a kezdés sem volt hétköznapi, Kuris István László alpolgármester a város új turisztikai büszkeségéhez, a Panorámatoronyhoz kísérte a Tisza Kvintett tagjait.

A zenészek, Póti Bálint (trombita), Pintér Attila (trombita), Szabó László (kürt), Takács Zoltán (harsona) és Kovács Péter (tuba) elárulták, őket is magával ragadta a rendhagyó helyszín. Ismert dallamok csendültek fel harminc méteres magasságban, a kiskunhalasi kötődésű Póti Bálint azt is elmondta, számára még nagyobb élményt jelentett az itteni zenélés. A taps sem maradt el, ugyanis sokan megálltak séta közben és hallgatták a zenészek produkcióját.